REG | 17/12/2014  RuralCat/DAAM

El VIII Simposi Internacional de Reg aplegarà a Lleida els científics més importants del món

Aquest fòrum, organitzat per l'IRTA, se celebrarà del 8 al 12 de juny de 2015 i s'hi preveu l'assistència d'entre 250 i 300 persones

VIII Simposi Internacional de Reg

El VIII International Symposium on Irrigation of Horticultural Crops, que tindrà lloc al Palau de Congressos La Llotja, de la capital lleidatana, del 8 al 12 de juny del 2015, està organitzat per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), sota els auspicis de la International Society of Horticultural Science (ISHS).

Aquest Simposi aplegarà els més importants científics mundials que treballen en temes d’aplicació del reg en cultius hortícoles, preveu l’assistència d’entre 250 i 300 persones, i inclou tant temes de maneig, de fisiologia de la planta, de noves tecnologies d’aplicació del reg, etcètera, i tot aplegat enfocat a entendre millor el comportament del continu sòl-aigua-planta-atmosfera.

Així, la temàtica del Simposi se centra en evapotranspiració i requeriments de reg, maneig del reg en casos de sequera, modelització del transport d’aigua en el continu sòl-aigua-planta-atmosfera en relació al maneig del reg, avaluació de l’estrès hídric: mesures en sòls i plantes, aplicacions de la teledetecció a la gestió del reg, reg i salinitat, reg de cultius de coberta vegetal contínua, reg de fruiters, i condicionants socials i geo-estratègics en l’ús de l’aigua de reg.

Durant la presentació del simposi , el conseller Josep Maria Pelegrí ha volgut subratllar la importància de portar a Lleida els millors especialistes del món en matèria de reg, i del fet que això representa, alhora, un reconeixement de la importància d’aquesta zona de regadiu.

Finalment, val a dir que el terme ‘horticultura’ en el sentit anglosaxó fa referència no només a l’horticultura en ella mateixa, sinó també a vinya, fruits secs, olivera, fruita dolça, en definitiva, a pràcticament tots els conreus llevat d’una part dels conreus anuals (cereals).
 

Informació relacionada