El Llibre Blanc del sector del peix fa una radiografia de l’estat actual del món pesquer català
Les conclusions obtingudes serviran per dissenyar un Pla estratègic, amb cinc àmbits d’actuació i un total de 28 accions, que ha de garantir la continuïtat i viabilitat d’aquest sector.
El document consisteix en un estudi a fons de tots els implicats en la cadena de valor del peix
El Gremi de Peixaters de Catalunya ha publicat el primer Llibre Blanc del sector del peix a Catalunya, que ha comptat amb el suport de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i el cofinançament del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i del Departament d’Agricultura.
El Llibre és el resultat d’un treball on es fa una radiografia de la situació actual i els reptes de futur a què han de fer front tots els actors que conformen aquest món complex al voltant del peix. El document consisteix en un estudi a fons de tots els implicats en la cadena de valor del peix, des del sector pesquer i les llotges, la distribució del producte inclòs, fins al sector minorista, i també fa una anàlisi dels hàbits de consum i perfil dels consumidors.
La publicació també presenta les tendències tant del sector pesquer com de la distribució, les conclusions de l’estudi i una anàlisi DAFO.
Finalment, el treball planteja un Pla estratègic d’actuació amb cinc grans objectius: enfortir la posició competitiva dels diferents actors; actualitzar els rols dels diferents agents a la realitat de l’entorn; garantir la continuïtat i viabilitat del sector pesquer i aqüícola; incrementar la quota de mercat i rendibilitat del sector detallista; i promoure, valoritzar i impulsar el consum del producte pesquer.
Aquest és un estudi llargament esperat pel sector, que vol ajudar que els professionals prenguin consciència del moment històric en què ens trobem i ha de servir de guia en la política de concertació entre l’Administració i els actors del món del peix per entomar el gran repte que té el sector i marcar el camí cap a un futur immediat.
Font: DARP