III curs d¿elaboració artesana de formatges
La Torre Marimon de Caldes de Montbuí acollirà al llarg dels mesos de gener i febrer de 2004 el III curs d¿elaboració artesana de formatges que organitza el Servei d¿Acció territorial de la Diputació de Barcelona. El curs s¿estructurarà en explicacions teòriques que alternaran amb les pràctiques de controls de qualitat i elaboracions de formatges i altres derivats.
Amb una durada de 60 hores, aquest curs vol contribuir a la formació per la millora professional i cultural dels professionals i estudiants a l¿entorn de la llet. Alhora també està pensat per a consumidors i públic en general interessat pel tema del món dels formatges i altres derivats làctics. El preu d¿inscripció és de 60 ¿ i els alumnes que hagin assistit com a mínim al 80% de les classes rebran un certificat acreditatiu. L¿horari previst de les sessions és de quatre a vuit hores de la tarda. Continguts del temari i dates d¿impartició · 19/01/04, dll: Elaboració de Quallada i Mató · 27/01/04, dm: Elaboració de formatge fresc · 02/02/04, dll: Elaboració de formatge fresc amb ferments · 02/02/04, dll: Elaboració de formatge tendre · 10/02/04, dm: Elaboració de formatge curat · 16/02/04, dll: Elaboració de formatge curat amb rentat de pasta · 24/02/04, dm: Elaboració de formatge curat amb escalfament de pasta i pasta cuita · 01/03/04, dll: Elaboració de formatges per coagulació àcida-làctica · 02/03/04, dm: Elaboració de formatges per coagulació àcida-làctica · 03/03/04, dm: Elaboració de formatges per coagulació àcida-làctica · 08/03/04, dll: Elaboració de llets fermentades · 09/03/04, dm: Elaboració de formatge per coagulació mixta pasta tova · 16/03/04, dm: Tast de formatges i altres derivats · 22/03/04, dll: Visita a establiments alimentaris de formatges