DUN | 27/01/2021  Ruralcat

El proper dia 1 de febrer comença el període de presentació de la DUN 2021

La DUN és el sistema que els titulars de les explotacions agràries de Catalunya disposen per a comunicar les dades de les seves explotacions al Departament d’Agricultura, i amb el qual es facilita la presentació de les sol·licituds d’ajut i els diferents tràmits i/o comunicacions que han d’efectuar per a la seva activitat professional.

Camps agrícoles

La DUN permet sol·licitar els ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) per a l’any 2021

La presentació de la  Declaració agrària (DUN) 2021 començarà el proper 1 de febrer de 2021, tal com s’ha publicat en el DOGC.

D’aquesta forma es disposa d’un sistema informàtic àgil i modern que permet els titulars de les explotacions agràries sol·licitar els ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) per a l’any 2021, i realitzar altres tràmits davant del DARP.

La versió de 2021 continua ampliant les funcionalitats del que s’anomena ‘Obertura al Declarant’, que millora la interconnexió entre ciutadà i administració, habilitant la consulta de la situació de l’expedient, els imports de tots els ajuts pagats, i permet l’intercanvi de documentació. Aquest és el primer any de transició dels dos que hi haurà en els ajuts de la PAC, en paral·lel a les negociacions del nou Pla Estratègic de la PAC que s’està definint per al proper període 2021-2027.

El conjunt de sol·licituds d’ajuts que es gestionen de forma integrada amb la Declaració agrària DUN representen un total de més de 328,8 milions d’euros, dels quals 264 milions d’euros corresponen als ajuts directes i 64,8 milions d’euros als ajuts del Contracte Global d’Explotació (CGE) del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020 de la PAC.

Font: DARP

Informació relacionada