ELECCIONS | 29/01/2021  Ruralcat

Les Eleccions Agràries 2021 es celebraran els dies 25 i 26 de març amb vot electrònic

El termini per presentar candidatures finalitza el 7 de febrer i la campanya electoral serà entre el 10 i el 24 de març. Aquestes seran les primeres eleccions que es faran amb votació electrònica.

Eleccions Agràries 2021

El cens electoral engloba prop de 20.500 electors i electores

El Departament d’Agricultura ha convocat per als dies 25 i 26 de març de 2021 les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya. El termini per presentar candidatures finalitza el 7 de febrer i la campanya electoral serà entre el 10 i el 24 de març.

Les Eleccions Agràries 2021 se celebraran per primera vegada únicament pel sistema de votació electrònica. El cens electoral engloba prop de 20.500 electors i electores que el proper dia 25 de març podran votar per mitjans electrònics de manera remota i, també, per mitjans electrònics de manera presencial en 209 punts d’acompanyament distribuïts arreu del país. El 26 de març serà el segon i darrer dia de votació per mitjans electrònics de manera presencial en 67 punts d’acompanyament al vot electrònic.

Els punts d’acompanyament a la votació electrònica s’han distribuït arreu de Catalunya segons el nombre d’electors de cada comarca i estan emplaçats en seus del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, en ajuntaments i en els punts TIC que gestiona el Servei d’Inclusió i Capacitació Digital del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública. Aquests punts per a la votació electrònica presencial s’han establert aplicant un criteri de distància entre el domicili de l’elector/a i el punt d’acompanyament a la votació de manera que no calgui una durada del desplaçament necessari de més de 20 minuts. En tots aquests punts, s’aplicaran les mesures i els protocols COVID-19 necessaris, i estaran assistits per una persona habilitada com a representant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Trobareu el mapa amb els punts d’acompanyament a la votació electrònica adjunt al final de la nota.

El sistema de votació electrònica es compon del cens universal, una urna electrònica i la plataforma tecnològica de votació electrònica, i inclou un innovador sistema de clau d’un sol ús per a l’autenticació de l’elector/a.

La implementació del vot electrònic amb cens universal permet garantir l’efectivitat del dret de vot, facilitar la participació, millorar el procés de gestió i la comptabilització dels vots, millorar l’eficiència del procediment electoral, beneficiar el medi ambient atenent l’evident reducció del consum de paper i els desplaçaments i minimitzar riscos en el context de pandèmia.

Font: DARP