Presentació del vi ¿Castell de Montclar 1999¿
El vi ¿Castell de Montclar 1999¿, de la Denominació d¿Origen Costers del Segre, es presentarà demà dimecres, dia 5 de novembre, al Castell de Montclar. El conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, presidirà l¿acte.
El vi negre Castell de Montclar, collita 1999, s¿ha elaborat amb les varietats Cabernet Sauvignon 70% i Merlot 30%, posteriorment ha estat 3 anys en bota de roure i es va embotellar a l¿agost de 2002. L¿enclau de producció està situat en la primera vall pre-pirinenca, entre el riu Segre i el massís del Montsec, on les terres són calcàries i on hi ha un microclima singular, mescla de mediterrani, continental i de muntanya, característiques que afavoreixen les qualitats d¿aquest vi, recomanat per a plats de carn, caça i formatges. D¿altra banda, cal destacar que el Castell de Montclar afegeix a les seves activitats, a favor de la cultura i el turisme, la comercialització d¿aquest vi negre, que complementarà sens dubte la tasca que realitza el Castell, des de fa anys, a favor de la dinamització, la sostenibilitat i el reequilibri econòmic del territori.