DENOMINACIONS D'ORIGEN | 03/11/2003  Ruralcat

La producció mitjana de les Denominacions d¿Origen pujarà entre un 5 i 10 per cent

La recollida de raïm a les 11 Denominacions d¿Origen catalanes serà aquest any entre un cinc i un deu per cent superior a la seva producció mitjana, i l¿estat fitosanitari del raïm ha estat ¿excel·lent¿, segons dades facilitades per l¿Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

La producció mitjana a les Denominacions d¿Origen catalanes, a 2002, va ser de 3,16 milions d¿hectolitres, tot i que des de l¿INCAVI precisen que l¿increment de collita de raïm no ha de correspondre necessàriament amb un augment igual en volum de vi, ja que és el Consell Regulador qui decideix quina quantitat de vins qualifica. La collita a Catalunya va començar a mitjans d¿agost a les zones més càlides de les Denominacions d¿Origen d¿Empordà-Costa Brava, Costers del Segre, Catalunya, Penedès, Alella i Tarragona. Entre els dies 25 i 30 d¿agost es va iniciar la collita a les Denominacions d¿Origen Terra Alta i Montsant i, a partir del dia 1 de setembre va començar en la Denominació d¿Origen Pla de Bages. A la menció Conca de Barberà i a la Denominació d¿Origen Qualificada Priorat van començar la setmana del 8 de setembre. A causa de les altes temperatures d¿aquest estiu, la collita es va avançar entre 5 i 10 dies d¿un any mitjà, tot i que no va malmetre l¿estat sanitari del raïm. Tot i això, les pluges de finals d¿agost i d¿inicis de setembre van ser positives per les varietats de mitja gestació (garnatxa, xarel·lo, syrah, etc.).