BIOECONOMIA | 15/03/2021  Ruralcat

La presentació del Congrés BIT 2022 dedicat a la bioeconomia es celebrarà el proper 24 de març en format online

El BIT 2022 neix amb l’objectiu d’impulsar la transformació del sector primari promovent la incorporació d’estratègies empresarials i innovacions tecnològiques que permetin una producció d’aliments i bioproductes més eficient, saludable i respectuosa amb el medi ambient.

BIT 2022

El BIT vol impulsar la transformació del sector primari promovent la incorporació d’estratègies empresarials i innovacions tecnològiques

La Jornada de Presentació del Congrés BIT 2022 es celebrarà el proper 24 de març a partir de les 10h i estarà dedicada a la bioeconomia, la innovació i la tecnologia. Es tracta d’un acte professional, tècnic i empresarial centrat en la bioeconomia i els sectors que l’envolten, i serveix per presentar el Congrés BIT 2022, un esdeveniment bianual amb dues seus (Vic i Lleida) que neix amb l’objectiu d’impulsar la transformació del sector primari promovent la incorporació d’estratègies empresarials i innovacions tecnològiques que permetin una producció d’aliments i bioproductes més eficient, saludable i respectuosa amb el medi ambient. 

L’acte serà gratuït en format online a través Youtube.  Per participar us heu d’inscriure des del següent enllaç: https://inscritum.com/detall/OC9WaWNmaXJlcw==/MzkzLzg=. El termini d’inscripció finalitza el 22 de març.

L’acte serà inaugurat per la Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà. La primera ponència “Estratègia de la bioeconomia de Catalunya 2021-2030” anirà a càrrec de Jaume Sió, Subdirector Transferència i Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació. Seguidament, s’exposaran quatre casos pràctics. D’una banda, el projecte FERTIMANURE com a eina per a l’establiment d’una estratègia de bioeconomia circular a la Cooperativa Plana de Vic. També s’explicarà el cas “Dels subproductes al fertilitzant ecològic – un aposta per l’economia circular”, i el de la “Bioeconomia circular de base agropecuària: del problema individual a la solució col·lectiva” i, per últim, la “Mancomunitat: Gestió forestal, Bioeconomia, Desenvolupament Rural”. La jornada acabarà amb un torn obert de precs i preguntes.

Font: DARP