FIRA | 02/10/2003  Ruralcat

Sant Sadurní d¿Anoia acull la setena edició de Cavatast, la mostra de caves i gastronomia

Sant Sadurní d¿Anoia esdevé aquest cap de setmana la capital del cava amb la celebració de Cavatast, una de les mostres més importants de degustació de caves i gastronomia que actualment s'organitza arreu del país. En la seva setena edició, comptarà amb la participació de 54 empreses.

Cartell de Cavatast

El Cavatast, organitzat pel Patronat de Turisme de Sant Sadurní d'Anoia, és un punt de trobada per a empresaris de cava, professionals del sector de l'elaboració, de l'hostaleria, etc., i amants del cava en general, on es poden conèixer els millors productes i les principals novetats del mercat. A més a més, el Cavatast és una mostra de degustació de gastronomia al cava. El Patronat de Turisme convida alguns establiments locals de restauració, xarcuteria i pastisseria perquè presentin plats i productes elaborats amb l'ús del cava com a ingredient o condiment. El Cavatast ocupa una superfície total de 3000 m2, i el recinte firal s'ubica al llarg de la Rambla de la Generalitat. L'organització distribueix diversos punts de venda de tiquets amb els quals el visitant s'adreçarà a l'estand de la marca que més li interessi per fer la degustació, que li serviran a canvi del tiquet. Durant les mateixes dates coincideixen dos esdeveniments més, com són la Setmana del Cava, que organitza la Confraria del Cava de Sant Sadurní d'Anoia, i la Fira Comercial i Industrial, que organitza la Unió de Botiguers. En el marc del Cavatast s¿organitzen diverses activitats paral·leles : - Sessions de tast dirigit de caves: s'organitzaran diverses sessions de tast de caves, d'un nivell introductori, dirigides per un professor enòleg de l'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, a la Sala del Cavista de la botiga especialitzada Món del Cava. Les sessions estan adreçades a persones que vulguin conèixer més coses del món del cava. - Espai de demostració: en el mateix recinte de la mostra es disposarà d'un espai informatiu del procés d'elaboració del cava, amb demostracions en directe de diferents moments de l'elaboració realitzades per alumnes de l'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech. Com a novetat més important de l¿edició d¿enguany cal destacar la posada en marxa de la pàgina web del certamen, que en quinze dies de funcionament ha registrat mil consultes i que, a banda de donar informació sobre la mostra, també n¿ofereix sobre allotjaments, restauració, rutes turístiques, etc. La mostra es va realitzar per primera vegada l'any 1997 i des de llavors s'ha fet cada any a principis d'octubre. Enguany se celebra des d¿avui divendres fins el diumenge 5 d¿octubre. A la sisena edició van participar-hi quaranta-vuit empreses elaboradores d'arreu de la Regió del Cava i inscrites al Consell Regulador del Cava, que van oferir els seus caves per degustar; es van servir més de cinquanta mil degustacions, i es van distribuir prop de disset mil copes de cava, que els visitants es van endur com a record. Per l'edició del 2002 van passar-hi prop de cinquanta-cinc mil persones.

Informació relacionada