Neix un web dedicat a promoure i donar a conèixer els formatges elaborats arreu de Catalunya
Els formatges de Catalunya ja tenen la seva presència a internet amb la posada en marxa d¿un web creat pel Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP). El seu objectiu és promoure i donar a conèixer l¿ampli ventall de formatges i formatgeries de casa nostra.
Una mostra dels formatges elaborats a Catalunya. Foto: DARP
A Catalunya es troben representades tant la producció industrial, concentrada en un reduït nombre d'empreses, com la producció tradicional artesana molt disseminada arreu del territori i amb una comercialització gairebé local i pràcticament inaccessibles a les grans superfícies de consum. Les excel·lents propietats sensorials juntament amb la seva qualitat nutricional fan que aquests formatges, a mes de formar part de la dieta habitual dels catalans, s'hagin guanyat un merescut espai en el competitiu món de la gastronomia mediterrània. Per aquest motiu, des del DARP s¿ha fet un recull acurat de les formatgeries de Catalunya (amb un llistat distribuït per comarques) i del tipus d¿elaboració de formatges que són les que s¿han incorporat a aquesta web. L'objectiu d'aquest nou lloc a internet és promoure i donar a conèixer l'ampli ventall de formatges elaborats arreu de Catalunya d'entre els quals destaquen el mató, el formatge fresc, el tendre, el madurat, el madurat de pell florida, el conservat amb oli, el blau, el tupí, el Serrat d'Ovella, el Brossat i el de l'Alt Urgell i la Cerdanya. De cadascun d¿aquests tipus de formatges, s¿analitzen l¿elaboració, l¿aspecte sensorial, el procés d¿elaboració, l¿època de producció i compra i els mètodes de conservació. La presentació del web ¿Formatges de Catalunya¿ s¿ha fet en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida, a càrrec del Director general d'Indústries i qualitat agroalimentaria del DARP, Enric Segarra, i del President de l'Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatges Artesans (ACREFA), Pere Antúnez.