PROMOCIÓ | 25/09/2003  Ruralcat

Neix l¿associació ASDEVIN per a promocionar la cultura del vi i l¿enoturisme

L'Associació Espanyola per al Desenvolupament Vinícola (ASDEVIN) que es va presentar ahir a Madrid, neix amb l'objectiu de difondre la cultura del vi i aconseguir la implantació del vi en la societat per al que desenvoluparà activitats relacionades amb l¿enoturisme, cata i gastronomia.

Logotip d'ASDEVIN

El president d'aquesta associació, Jesús Girau, va explicar en conferència de premsa que ASDEVIN es dedicarà a tot el que el món del vi generi i inicia les seves activitats dintre del Saló Internacional del Vi (SIV), certamen en el qual s'encarregarà d'organitzar totes les activitats culturals. Una de les principals preocupacions d¿ASDEVIN serà aconseguir implantar la cultura del vi en la societat, en el consumidor, i difondre la importància del patrimoni cultural, va explicar el president d'honor d'aquesta associació, Gabriel Yravedra. Les primeres activitats que organitzarà aquesta entitat serà l'organització d'una jornada sobre enoturisme, el 16 d'octubre en el SIV, en la qual es posarà l'accent en la importància del vi com atractiu turístic. Ja fora d'aquesta jornada, ASDEVIN elaborarà un atles d'Espanya per Comunitats Autònomes en el qual es relacionin rutes vinícoles, gastronomia i restaurants, a més d'esmentar els llocs d'interès que visitar en cada comarca. La gastronomia és un altre dels punts als quals l'associació donarà importància i sota el títol "Maridatge 5 estrelles" es reuniran a importants mestres de cuina i prestigiosos sumillers el 17 d'octubre, també dintre del SIV, per aprofondir, en aquesta ocasió, en la gastronomia imperial en l'època de Carlos V. L'associació ha creat el Diploma ASDEVIN per a establiments de restauració amb la finalitat d'estimular el consum de vins a l¿Estat espanyol i recolzar perquè els restaurants ofereixin uns preus moderats, ja que, segons Yravedra, "molts clients es duen les mans al cap quan veuen els preus de la carta de vins¿. Amb aquesta iniciativa, recolzada pel ministeri d'Agricultura, es distingirà a aquells establiments que s'acullen a uns preus mínims, pel qual no podran superar més del doble sobre el preu en origen. ASDEVIN ja s'ha posat en contacte amb restaurants de tot l¿Estat i confia que per al pròxim any pugui contar amb una relació important d'establiments que duguin aquest distintiu. A primers de novembre començaran els cursos sobre la cultura del vi i cata per a donar resposta a l'interès creixent que mostra la societat per aquest sector i s'organitzaran dos cursos al mes que constaran de 18 hores, de les quals nou es dedicaran al coneixement bàsic i les restants nou a la cata pròpiament. ASDEVIN, promoguda pels membres d¿Emporio Ferial, organitzadora del SIV, es finançarà a través de subvencions com associació sense ànim de lucre, les aportacions dels socis i les quotes que cobraran als restaurants per lluir el Diploma de l'associació.