La verema per a cava s¿incrementa en un 10%
La collita de les 32.009 hectàrees de vinya inscrites al Consell Regulador del Cava, que finalitzarà aquest mes, es situarà al voltant dels 300 milions de quilos de raïm, un deu per cent més respecte de la verema anterior. Les previsions són que a partir d¿aquesta collita s¿elaborin uns 200 milions de litres ¿excel·lents¿ de vi de base cava.
Segons ha informat el Consell Regulador del Cava, la collita del raïm destinat a l'elaboració del cava es va iniciar el passat 11 d'agost amb la varietat més precoç, chardonnay. Les varietats tradicionals del cava (macabeo, xarel·lo i parellada) tenen una maduració de forma escalonada. Així, la macabeo es va iniciar el 18 d'agost; seguida de la de xarel·lo, des del 4 de setembre; i de la parellada, que va començar a mitjans d¿aquest mes. Després de les abundants pluges d'hivern i primavera, les vinyes van iniciar el seu cicle vegetatiu de manera excel·lent, sense plagues ni malalties i amb absència d'accidents climàtics considerables, com gelades o pedregades. La intensa calor i absència de pluges en els mesos de juny, juliol i fins el 17 d'agost, van avançar uns vuit dies el període de maduració. El bon estat sanitari del raïm i l'equilibri qualitatiu que estan donant els mosts d'aquestes varietats especialment la xarel·lo "presagien un excel·lent vi base per al cava", segons el president del Consell Regulador, Gustau García Guillamet.