INNOVACIÓ | 15/04/2021  Ruralcat

Oberta la convocatòria al Programa d’Innovació per facilitar l’adopció de les tecnologies IoT, dron i blockchain en empreses agropecuàries

Fins al 2 de maig, les empreses agropecuàries podran inscriure els seus reptes, els quals seran presentats als membres de les comunitats IoT Catalan Alliance i Catalonia Smart Drones amb l’objectiu de trobar solucions innovadores mitjançant aquestes tecnologies.

Programa d'innovació

Aquest programa té l’objectiu de facilitar l’adopció de les tecnologies IoT, dron i blockchain

En el marc de la iniciativa SmartCatalonia, promoguda pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, les comunitats IoT Catalan Alliance i Catalonia Smart Drones sumen sinergies per promoure les noves tecnologies mitjançant el Programa d’Innovació 2021. Aquest programa, obert i gratuït per al conjunt de les empreses participants, té l’objectiu de facilitar l’adopció de les  tecnologies IoT, dron i blockchain en sectors estratègics de Catalunya, entre els quals es troba el sector agropecuari.

El Programa d’innovació es basa en dos eixos fonamentals: d’una banda, donar a conèixer a les empreses de la demanda el valor de les noves tecnologies i, d’una altra, oferir l’oportunitat a les empreses de les comunitats tecnològiques perquè resolguin necessitats reals del sector. En aquest aspecte, s’obre la convocatòria adreçada a les empreses agràries i ramaderes perquè inscriguin les seves necessitats sectorials detectades en la seva activitat. Fins al 2 de maig, les empreses agropecuàries podran inscriure els seus reptes, els quals seran presentats als membres de les comunitats IoT Catalan Alliance i Catalonia Smart Drones amb l’objectiu de trobar solucions innovadores mitjançant aquestes tecnologies.

El programa culminarà amb la celebració d’un brokerage event en format virtual el proper 9 de juny, una jornada de reunions B2B en les quals les empreses tecnològiques presenten les seves solucions als reptes presentats per les empreses agràries i ramaderes.

Les activitats organitzades dins del Programa d’Innovació condueixen al conjunt de participants a obtenir beneficis estratègics, com ara la millora de la rendibilitat i producció, aconseguir productes amb major valor afegit, establir nous nínxols de mercat o bé reduir i optimitzar de costos, entre d’altres.

Font: i2cat