APICULTURA | 11/05/2021  Ruralcat

Catalunya celebra el Dia internacional de les Abelles amb el primer concurs ‘Les millors mels catalanes’

El Dia Internacional de les Abelles, que es celebra el 20 de maig, té per objectiu conscienciar sobre la importància de preservar les abelles i altres pol·linitzadors pel manteniment de tota la humanitat.

El concurs està adreçat a les persones apicultores amb una explotació activa a Catalunya

El proper 20 de maig es celebra el Dia Internacional de les Abelles, una jornada per conscienciar sobre la importància de preservar les abelles i altres pol·linitzadors pel manteniment de tota la humanitat, sobretot en termes de seguretat alimentària, agricultura sostenible, biodiversitat i canvi climàtic. L'Organització de les Nacions Unides per l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) estima que el 71% de totes les espècies cultivades per al consum humà depenen dels pol·linitzadors.

Malauradament, les abelles han hagut d'enfrontar, en els últims anys, cada cop més amenaces per la falta de hàbitats naturals, així com per una major exposició a substàncies químiques i s'ha reduït considerablement la població d'aquests pol·linitzadors amb una mitjana de mortalitat del 20% a Europa. Catalunya, amb 2.023 explotacions apícoles, és  la sisena Comunitat Autònoma en nombre d'explotacions apícoles i representa el 6% del total del territori espanyol.

Aquest any 2021 el sector apícola de Catalunya vol conscienciar els consumidors de la importància de les abelles en la sostenibilitat del territori català i vol donar a conèixer els diferents tipus de mel que es poden obtenir segons l'entorn i flora del rusc. Per aquest motiu s’han organitzat diferents activitats relacionades amb la mel, com el I Concurs “Les millors mels catalanes del 19 d'abril al 18 de maig adreçat a les persones apicultores amb una explotació activa a Catalunya.

Font: DARP

Informació relacionada