PREMIS | 13/05/2021  Ruralcat

Es convoca la XII edició dels Premis d’Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals

L’objectiu dels guardons, concedits pel Ministeri d’Agricultura, es distingir projectes nous, excel·lents i innovadors realitzats per dones rurals i actuacions que reconeguin el treball i el paper de les dones en el medi rural.

El termini de presentació de les candidatures a aquests premis finalitza el 4 de juny de 2021

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha convocat els XII Premis d’Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals, corresponents al 2021.

Aquests premis, que el Ministeri convoca anualment des de l'any 2010, volen donar visibilitat a la tasca que exerceixen les dones en el nostre medi rural, i a la seva contribució imprescindible en el desenvolupament d'aquests territoris, amb la posada en marxa de projectes que són moltes vegades exponents de la diversificació econòmica, la innovació i l'emprenedoria en el territori rural. A més, són una de les de les principals línies de reconeixement del govern espanyol a la feina, projectes i trajectòria destacables de les dones en el medi rural.

Aquests guardons distingeixen projectes nous, excel·lents i originals realitzats per dones rurals, així com actuacions que reconeguin el treball i el paper de les dones en el medi rural.

Inclouen quatre categories: Excel·lència a la innovació en l'activitat agrària, Excel·lència a la innovació en l'activitat pesquera o aqüícola, Excel·lència a la innovació en la diversificació de l'activitat econòmica del medi rural i Excel·lència a la comunicació. En cadascuna d'elles es premiaran tres iniciatives i es concediran un primer, segon i tercer premi de 18.000, 12.000 i 7.500 euros, respectivament. A aquestes categories se suma un premi extraordinari de caràcter honorífic, el reconeixement especial per la trajectòria vinculada al suport a les dones en el medi rural.

Als guardons podran participar dones rurals o entitats de dones vinculades a el sector econòmic pesquer, entès com un conglomerat d'activitats íntimament relacionades, basades en l'explotació i aprofitament dels recursos marins vius, que abasta la pesca extractiva, la comercialització, la transformació, la construcció naval , la indústria auxiliar i els serveis relacionats.

El termini de presentació de les candidatures a aquests premis finalitza el 4 de juny de 2021.

A la seu electrònica del Ministeri es poden descarregar els formularis de sol·licitud.

Font: Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació