PROJECTE DEMOSTRATIUS | 04/08/2021  Ruralcat

L’IRTA difon un vídeo explicatiu per a un ús més eficient i sostenible de fitosanitaris en cítrics

Correspon a l’activitat demostrativa “Ús sostenible de fitosanitaris en citricultura”, que vol transferir al sector del coneixement i pràctiques disponibles destinades a la execució eficient i segura dels tractaments fitosanitaris a les plantacions de cítrics de Catalunya.

L’àmbit d’aplicació de l‘activitat han estat les 9.100 hectàrees de cítrics que es cultiven a Catalunya

L’IRTA ha elaborat un vídeo en el marc del projecte demostratiu “Ús sostenible de fitosanitaris en citricultura” que resumeix les principals conclusions de l’activitat i les recomanacions per a una aplicació més sostenible de productes fitosanitaris.

En el vídeo els tècnics de l’IRTA expliquen diferents formes de mitigar la deriva, que és la part del producte fitosanitari que es desplaça per via aèria més enllà dels límits de la parcel·la tractada, i de calibrar la maquinària d’aplicació de fitosanitaris de forma segura i eficient per obtenir una dosi equilibrada.

L’objectiu del projecte, que ha comptat amb la col·laboració de Cítrics de l’Ebre i Soldebre, és la transferència al sector del coneixement i pràctiques disponibles destinades a l’execució eficient i segura dels tractaments fitosanitaris a les plantacions de cítrics de Catalunya. Amb l’execució d’aquest projecte es pretén demostrar la viabilitat tècnica i econòmica de tècniques avançades implementades a escala productiva i també es pretén contribuir a la innovació a partir del coneixement generat pel Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió de la Universitat de Lleida - Fundació Agrotecnio, en cooperació amb l’IRTA-Amposta i el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica.

L’àmbit d’aplicació de l‘activitat han estat les 9.100 hectàrees de cítrics que es cultiven a Catalunya, la pràctica totalitat de les quals es troben a les comarques del Baix Ebre i Montsià.

Es tracta d’una activitat finançada a través de l’operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.

Font: RuralCat