AJUTS | 20/05/2022  Ruralcat

Oberta la convocatòria FEMPA per a dones en l’economia blava

La convocatòria FEMPA pretén augmentar la participació de les dones en els diferents sectors de l’economia blava i contribuir a una societat més igualitària de gènere.

Aquesta convocatòria ajudarà a augmentar la participació de les dones en els diferents sectors de l’economia blava, com la pesca, l’aqüicultura, la construcció naval, entre d’altres.

La Comissió Europea ha obert la convocatòria "Dones en l'economia blava" per a propostes en el marc del Fons Europeu de Marítima, Pesca i Aqüicultura (FEMPA). Amb un pressupost de 2,5M € es pretén augmentar la participació de les dones en els diferents sectors de l'economia blava, com la pesca, l'aqüicultura, la construcció naval, el transport marítim, les energies renovables en alta mar, la bioeconomia blava, així com l'aqüicultura interior i offshore. Es preveu finançar fins a 2 projectes, amb un cofinançament excepcional del 90%.

L'objectiu és superar les limitacions existents en tots els aspectes del sector marítim, en particular la contractació, la formació, el desenvolupament de capacitats, la cooperació tècnica i les promocions, perquè cada persona pugui participar plenament i amb seguretat en les activitats de l'economia blava sostenible. 

Les accions finançades en aquesta convocatòria ajudaran els sectors de l'economia blava sostenible a adoptar un canvi profund i estructural per facilitar la inclusió de les dones en l'economia marítima més àmplia, contribuint així a una societat més igualitària de gènere en el seu conjunt.

Font: DACC i Comissió Europea