- Realitzar un bon maneig del pasturatge del bestiar, aprofitant-ne els recursos de pastura de forma sostenible.
- Realitzar una bona selecció i preparació dels animals per a la reproducció, aplicant-hi els mètodes i tècniques determinats.
- Realitzar les operacions necessàries per al control de les fases de zel, cobriment i gestació, considerant les particularitats de cada espècie.
- Realitzar un bon maneig de la mare i les cries en el peripart i durant la fase de cria, seguint els protocols establerts per aconseguir la màxima supervivència d’aquestes.
- Detectar possibles alteracions de la salut dels animals mitjançant l’observació de signes i símptomes de malaltia i aplica els tractaments curatius i/o preventius prescrits pel veterinari.
- Conèixer les operacions de recepció i expedició de les diferents espècies animals interpretant-ne les normes i protocols establerts, garantint-ne la sanitat i el benestar animal.
- Conèixer les operacions d’alimentació de les diferents espècies animals, utilitzant-hi els mitjans i mètodes apropiats per a l’espècie, fase productiva i sistema d’explotació.
- Conèixer els processos de recria i engreix de les diferents espècies animals seguint criteris i protocols preestablerts.
- Conèixer les normes de prevenció de riscos laborals i de protecció ambiental en els diferents sectors, identificant-ne els riscos associats i les mesures i equips per prevenir-los.
El curs està estructurat pels següents temes i cada estudiant seleccionarà l’itinerari de la seva espècie animal.
• Tema 0: Introducció
- Realitza un bon pasturatge
• Itinerari 1: Porcí
- Gestiona la producció porcina
- Fes un bon maneig de l’explotació d’engreix de porcí
• Itinerari 2: Boví de Carn
- Gestiona la producció de boví de carn
- Fes un bon maneig de l’explotació d’engreix de vedells
• Itinerari 3: Boví de Llet
- Gestiona la producció de boví de llet
- Fes un bon maneig de l’explotació d’engreix de vedells
• Itinerari 4: Oví i Cabrum
- Gestiona la producció d’oví i cabrum de carn
- Gestiona la producció d’oví i cabrum de llet
• Itinerari 5: Aviram
- Gestiona la producció d’ous i pollets
- Fes un bon maneig de l’explotació d’engreix d’aviram
• Itinerari 6: Equí
- Gestiona la producció d’equí de carn
- Gestiona la producció de boví de carn
• Itinerari 7: Conills
- Gestiona la producció cunícola
- Fes un bon maneig de l’explotació d’engreix d’aviram
*ORDRE ACC/54/2022, de 30 de març, per la qual s’aproven els preus públics de les escoles agràries
Avís. La renúncia a la matrícula no comporta la devolució de l’import satisfet.
Decret 277/1999, 28 de setembre, pel qual s’aprova el reglament sobre taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya.
Per a inscriure’s als cursos a distància és necessari ser membre de RuralCat.
- Per registrar-se com a membre s’ha d’emplenar el següent formulari.
- Un cop enviat el formulari d’alta, es rebrà un correu electrònic per activar el nom d’usuari i la contrasenya d’accés.
- Qualsevol problema o incidència relacionat amb el registre, s’ha de resoldre a través del correu: cursosrural@ruralcat.net
Amb el nom d’usuari i la contrasenya es pot accedir a l’àrea de membres de RuralCat des d’on es podrà fer la inscripció als cursos a distància (Formació > Cursos a distància).
Per a més informació, contactar amb l’Escola Agrària de Mas Bové: 977 343 289 / aecacon.daam@gencat.cat