- Identificar les races de mamífers i les aus d'interès en ramaderia, descrivint de les seves característiques morfològiques externes i les seves aptituds productives.
- Conèixer les parts dels diferents aparells i òrgans dels animals i el seu funcionament tenint en compte que formen un tot integrat.
- Conèixer la composició i el valor nutritiu dels aliments, així com les necessitats nutritives dels animals segons la fase productiva.
- Descriure la reproducció dels animals, considerant els seus fonaments biològics i les tècniques associades.
Els continguts del curs venen determinats pels que tenen les corresponents unitats formatives del mòdul 2 de “Fonaments zootècnics” del cicle formatiu de grau mitjà de producció agropecuària.
- Tema 1: Etnologia, anatomia i fisiologia
- Etnologia
- L’exterior dels animals i l’aptitud productiva
- Classificació dels animals
- Regions externes dels animals
- Zoometria
- Cronometria
- Identificació animal
- Races
- Anatomia i fisiologia
- L’aparell locomotor
- Els aploms
- L’aparell digestiu dels monogàstrics, remugants i aus
- Fisiologia de l’aparell digestiu
- Anatomia i fisiologia de l’aparell reproductor de la femella
- Anatomia i fisiologia de l’aparell reproductor del mascle
- L’aparell reproductor de les aus
- L’aparell respiratori
- L’aparell circulatori
- L’aparell excretor
- Característiques biològiques de les diferents espècies
- Etnologia
- Tema 2: Alimentació del bestiar
- Composició química dels aliments
- Classe d’aliments
- Aliments concentrats
- Aprofitament dels aliments per l’organisme animal
- Necessitats nutritives dels animals
- Ració
- Legislació sobre alimentació animal i seguretat alimentària
- Tema 3: Reproducció animal
- Pubertat i maduresa sexual entre les diferents espècies
- Munta natural
- Inseminació artificial
- Fecundació i implantació
- Gestació
- Part i puerperi. Part normal i distòcic
- Atencions higienicosanitaris a les mares i les seves cries desprès del part
- La lactació: el calostre, l’alletament natural i artificial
- Ovulació, posta, incubació i eclosió
- Disseny de la documentació tècnica per al control de la reproducció
*ORDRE ACC/54/2022, de 30 de març, per la qual s’aproven els preus públics de les escoles agràries
Avís. La renúncia a la matrícula no comporta la devolució de l’import satisfet.
Decret 277/1999, 28 de setembre, pel qual s’aprova el reglament sobre taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya.
Per a inscriure’s als cursos a distància és necessari ser membre de RuralCat.
- Per registrar-se com a membre s’ha d’emplenar el següent formulari.
- Un cop enviat el formulari d’alta, es rebrà un correu electrònic per activar el nom d’usuari i la contrasenya d’accés.
- Qualsevol problema o incidència relacionat amb el registre, s’ha de resoldre a través del correu: cursosrural@ruralcat.net
Amb el nom d’usuari i la contrasenya es pot accedir a l’àrea de membres de RuralCat des d’on es podrà fer la inscripció als cursos a distància (Formació-Cursos a distància).
Per a més informació, contactar amb l’Escola Agrària de Mas Bové: 977 343 289 / aecacon.daam@gencat.cat