BIOECONOMIA | 30/08/2022  Ruralcat

Lleida acollirà la segona edició del Congrés BIT de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia

Es tracta del principal punt de trobada de les empreses, startups i centres de recerca que lideren el futur de la bioeconomia catalana per transformar el sector primari i agroindustrial.

Una cinquantena de ponents donaran a conèixer les seves experiències entorn de la bioeconomia en diferents sessions temàtiques, taules rodones, tallers i ponències.

Lleida acollirà la segona edició del Congrés BIT de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia, el principal punt de trobada de les empreses, startups i centres de recerca que lideren el futur de la bioeconomia catalana per transformar el sector primari i agroindustrial. El certament, organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Fira de Lleida i l’Ajuntament de Vic, amb el suport de la Diputació i l’Ajuntament de Lleida, i se celebrarà els dies 29 i 30 de setembre.

Una cinquantena de ponents donaran a conèixer les seves experiències entorn de la bioeconomia en diferents sessions temàtiques, taules rodones, tallers i ponències. L’objectiu del congrés és esdevenir un espai d’impuls a la transformació del sector primari i agroindustrial amb la promoció d’estratègies empresarials i innovacions tecnològiques que permetin produir bioproductes i bioenergia de manera més eficient, saludable i respectuosa amb el medi ambient.

El Congrés es porta a terme coincidint amb la Fira de Sant Miquel de Lleida, esdeveniment de referència del sector agrari català que, al seu torn, incorporarà com a novetat un Pavelló de la Bioeconomia on les empreses han mostrat les seves experiències i avenços en els sectors econòmics que tenen com a base els productes naturals de la terra i l’economia circular i sostenible.

Per a més informació podeu consultar la programació del Congrés, la primera edició del qual es va celebrar el passat abril a Vic. Cal inscripció prèvia per a participar. 

 

 

I Setmana de la Transformació Econòmica

Per tal de dotar el Congrés BIT de gruix social i de generar interès i sensibilitzar la població sobre la importància de la bioeconomia com a motor de transformació, s’ha organitzat prèviament la ‘I Setmana de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran’. Del 19 al 25 de setembre tindran lloc més de 30 activitats a tot el territori de la demarcació en forma de tallers escolars, jornades de portes obertes a empreses i jornades participatives a totes les comarques.

 

Font: OV de la bioeconomia