TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 29/01/2016  DARP/RuralCat

L'EA de Manresa i 2147 mans col·laboren als horts de Sant Benet

L'Escola Agrària de Manresa i la marca 2147 mans de la cooperativa Xarxa Agrosocial han arribat a un acord per impulsar experiències de camp en un assaig varietal de pèsol i una caracterització de varietats tradicionals de presseguer.

Horts de Sant Benet. Font: DARP

Horts de Sant Benet. Font: DARP

2147 mans és una marca d’aquesta cooperativa, que comercialitza la fruita i la verdura ecològiques produïdes als camps de les onze entitats sòcies, totes elles del sector agroecològic i que donen feina a persones amb discapacitat intel·lectual, amb malaltia mental o en risc d’exclusió social.

La Cooperativa, que planifica i programa els conreus dels socis, ha proposat la conveniència de disposar d’un espai d’I+D, un lloc on poder assajar sobre el terreny i valorar gammes, varietats i formes de conreu òptimes. Per tal d’atendre aquesta demanda, la Fundació Catalunya – La Pedrera ha posat a disposició de la cooperativa part dels horts de Sant Benet.

L’Escola Agrària, per la seva part, fa anys que realitza experiències de camp a la seva finca de Can Poc Oli, dins el Pla anual de transferència tecnològica (PATT).

Enguany, part d’aquests assaigs es realitzaran als horts de Sant Benet. En concret, es preveu un assaig varietal de pèsol i una caracterització de varietats tradicionals de presseguer.

L’Escola Agrària cedirà les persones tècniques que planificaran cada assaig, en realitzaran el seguiment i en trauran les conclusions, amb la col·laboració de la cooperativa, que hi aportarà la resta d’equip humà, els terrenys, les eines i les matèries primeres necessàries.