REG | 06/10/2022  Ruralcat

Èxit de participació en la jornada de camp sobre automatització i millora de l’eficiència del reg per gravetat en parcel·la celebrada al Gironès

L’acte va ser organitzar pel grup de recerca en Enginyeria i Gestió del Reg de la Universitat de Girona.

La jornada va comptar amb la participació de més de 20 assistents.

El passat divendres 23 de setembre es va dur a terme la jornada “Automatització i millora de l’eficiència del reg per gravetat en parcel·la” a la finca de Can Font del Pla, a Sant Julià de Ramis. La jornada va comptar amb la participació de més de 20 assistents.

L'acte va ser organitzat pel grup de recerca en Enginyeria i Gestió del Reg, de la Universitat de Girona. Es va poder visitar el mateix camp de blat de moro on s'ha desenvolupat l'actuació i que es troba dins de la Comunitat de Regants de St. Julià de Ramis, Cervià de Ter, St. Jordi Desvalls, Colomers i Jafre.

Les explicacions dels equips i automatismes les van fer els tècnics de les empreses Rubicon i Regaber, implicades en el projecte. Per altra banda, per part de la Universitat de Girona, es van presentar els resultats preliminars obtinguts en la campanya de reg 2022.

Hi va haver molt d’interès per part dels visitants per saber com funcionava el sistema instal·lat, l'obra civil que s'havia requerit i el cost de l'equip. Van poder veure com des de l'aplicació mòbil es podia gestionar les ordres de funcionament per les ocasions que l'usuari no es pogués estar al camp per l'obertura o tancament del subministrament de l'aigua.

 

 

Aquesta jornada forma part de l'activitat de demostració "Estalvi d'aigua i mà d'obra mitjançant l'automatització del reg per superfície" operació 01.02.01 (Transferència Tecnològica) del PDR de Catalunya 2014-2020 i de l'operació "Automatització, control i gestió dels canals de reg de les Comunitats de Regants del Baix Ter" (GO03- 0011763) englobada en el projecte "Girona, Regió Sensible a l'Aigua”.

 

Font: DACC