ESTADÍSTIQUES | 27/10/2022  Ruralcat

Publicats els nous mapes d'avaluació de la qualitat de l'aire

Aquests mapes avaluen la qualitat de l’aire pels contaminants diòxid de nitrogen, ozó i partícules en suspensió.

El premi consisteix en un diploma acreditatiu i la quantitat de 5.000 euros per a cadascuna de les categories.

Els mapes d’avaluació de la qualitat de l’aire es realitzen a partir de la sortida del model de pronòstic de la qualitat de l'aire del sistema CALIOPE calibrat amb les observacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA).

Els paràmetres legislats modelitzats corresponen als contaminants NO₂, O₃ i PM10 pels anys 2019 i 2020, concretament es representa la mitjana anual d’NO₂, el 19è màxim horari d’NO₂, el 26è màxim 8-horari d’O₃, la mitjana anual de PM10 i el 36è màxim diari de PM10.

 

Modelització de la mitjana anual NO₂ 2020. Font: Medi Ambient i Sostenibilitat

 

Aquests mapes són una eina molt útil de consulta i avaluació la qualitat de l’aire a les diferents zones de Catalunya amb una resolució de malla de 1kmx1km. Estan disponibles al visor de mapes i a la web del Departament, on les dades es poden descarregar en diferents formats per fer anàlisi amb Sistemes d’Informació Geogràfica, i també en format pdf.

Si us interessa el món agrari i voleu estar informats de l’actualitat i les novetats, podeu fer la subscripció al butlletí a través de la web del DACC per rebre el butlletí informatiu de Novetats Estadístiques.

 

Font: Medi Ambient i Sosteniblitat