AMB SISTEMES TRADICIONALS D'HIBRIDACIÓ | 06/08/2010  RuralCat

Cultiven uns tomàquets que es conserven fins a tres mesos sense refrigeració

Una empresa de Mataró cultiva tomàquets capaços de conservar-se durant prop de 100 dies sense necessitat de refrigeració. El resultat, obtingut mitjançant la tècnica tradicional de la hibridació, és un tomàquet que conserva intactes les seves característiques organolèptiques i les propietats nutricionals. En cap cas no es tracta de tomàquets transgènics.

tomàquets080610cont

 

La tècnica utilitzada consisteix en una mutació natural descoberta fa dècades a Portugal en una varietat salvatge que fa temps que s'està introduint en varietats comercials. Aquests tomàquets s'han aconseguit creuant varietats amb sistemes tradicionals d'hibridació, amb l'ajuda del mètode biotecnològic que s'ha utilitzat el procés s'escurça molt, i facilita la seva introducció en d'altres varietats de tomàquets.
 

Mètode patentat

Per tal d'obtenir un híbrid amb garanties de qualitat calen, com a mínim, 10 generacions de plantes per anar refinant i estabilitzant la varietat. Amb aquest mètode patentat es possible verificar ràpidament que la mutació desitjada ha passat a la generació següent i això accelera molt el procés per arribar a la varietat estable.
 
L'empresa Semillas Fitó serà l'encarregada de comercialitzar les llavors i en vendrà també la patent a d'altres empreses que vulguin aconseguir aquests tipus de tomàquets a través de l'empresa biotecnològica Ninsar Agrosciences, que ha fundat amb dues empreses multinacionals més al Parc Científic de Barcelona.