FIRES I SALONS | 29/02/2016  RuralCat

El I Aplec Joves del Camp tindrà lloc a la Fira de Sant Josep de Mollerussa

La 144 Fira de Sant Josep de Mollerussa, que se celebrarà del 17 al 20 de març, acollirà divendres 18 el I Aplec de Joves del Camp, una trobada que vol ser un referent pel que fa a emprenedoria i noves tecnologies en el sector agroalimentari.

Imatge del programa del I Aplec Joves del Camp

Imatge del programa del I Aplec Joves del Camp

La Fira de Sant Josep de Mollerussa acollirà divendres 18 de març el I Aplec de Joves del Camp, una trobada que vol ser un referent per al sector i tenir una continuïtat dins el certamen agrari de la capital del Pla d’Urgell. Així ho han anunciat el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DARP, Antoni Diaz, i el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, durant la presentació del programa de les Jornades Tècniques que es desenvoluparan en el marc de la pròxima fira.

Sobre la pionera iniciativa, Diaz ha explicat que no només es tractarà de tecnologia sinó que servirà també perquè joves emprenedors exposin les seves experiències “i puguin ser un exemple encoratjador”. Per la seva part, Segarra ha afegit que l’objectiu és que esdevingui “una jornada de referència i punt de trobada per als agricultors que comencin, on puguin trobar les darreres novetats al mateix temps que compartir inquietuds i experiències”.

Aquest I Aplec de Joves del Camp portarà per subtítol “Joves Emprenedors i Noves Tecnologies”, i neix de la mà del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i l’associacionisme agrari (Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Unió de Pagesos i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya).

 

Novetats del programa de Jornades Tècniques i altres activitats

 

Enguany el programa de Jornades Tècniques inclou 13 sessions a més de la 15a Borsa Interpirinenca de Cereals, el Concurs de Jardineria, el Concurs de Carretilles, diferents reunions i assemblees professionals.

Prèviament a la celebració de la fira, l’activitat formativa comença amb la XV Jornada Intercomarcal del Panís (el dia 25 de febrer) i dues jornades tècniques d’agricultura de precisió en conreus extensius i demostració de maquinària (els dies 9 i 10 de març).

Pel que fa ja dins els dies de celebració de la 144 Fira de Sant Josep, destaquen la jornada de “Noves tecnologies per a la fertilització”, on es presentarà un sistema de geoposicionament que permetrà una gestió més eficient de les dejeccions ramaderes, fent un traçat des del punt de càrrega del fem o purí i fins a la finca on s’abocarà; una sessió dedicada a la biomassa, amb reunions bilaterals amb les empreses participants; la jornada de les ADV sobre plagues emergents; la dedicada al reg, o l’organitzada per UP sobre relleu generacional al camp. També des de l’ANC s’ha convocat una jornada relativa a les polítiques agràries en el marc d’una Catalunya independent, el diumenge dia 20.

Pel que fa al DARP, el director general d’Agricultura ha explicat que hi ha un gran interès en tres eixos: el de joves/dona/futur; el de regadius, i el de transferència tecnològica. També ha destacat la jornada del dia 17 “Estratègies de reg dels cultius principals a la zona durant la campanya, on s’explicaran els serveis i eines de l’Oficina del Regant i novetats en cultius com l’ametller, hortícoles o el pastone i la doble collita.

Finalment, també com a novetat, es presentarà InnoEspai, una plataforma des de la qual l’IRTA i Fira de Mollerussa volen exposar noves tècniques en agricultura i que de moment compta ja amb quatre firmes participants.