TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 11/01/2023  Ruralcat

20 anys de Ruralcat, la comunitat agroalimentària i del món rural

Durant aquests anys, s’ha convertit en l’espai virtual del Sistema de Recerca, Transferència i Innovació agroalimentària, forestal i pesquera de Catalunya.

Està concebut com un web de continguts i serveis orientat al sector professional agroalimentari, forestal, pesquer i del món rural que es nodreix de manera transversal de tots els àmbits que generen coneixement.

Aquest any 2023 se celebren els 20 anys de RuralCat, el web de continguts i serveis destinat als professionals agroalimentaris, forestals, pesquers i del món rural i a entitats i persones vinculades a aquests àmbits.

El portal es tracta d’una iniciativa del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, per ajudar en la competitivitat i connectivitat del sector i contribuir al desenvolupament del teixit productiu del territori, que permet incorporar les TIC, mitjançant eines i serveis, utilitzant les darreres tecnologies.

Al llarg d'aquests anys, s'ha convertit en un web de continguts i serveis orientat al sector professional agroalimentari, forestal, pesquer i del món rural que es nodreix de manera transversal de tots els àmbits que generen coneixement, i els projecta als sectors productius i de gestió del territori mitjançant Internet i les xarxes socials.

La finalitat de RuralCat és contribuir en la transferència de coneixement i la innovació, potenciar la formació en línia, crear continguts tècnics, publicar informació rellevant per a l’activitat econòmica i generar eines de suport per a la presa de decisions. Durant aquests anys, s’ha convertit en l’espai virtual del Sistema de Recerca, Transferència i Innovació agroalimentària, forestal i pesquera de Catalunya, i dona resposta als interessos i les necessitats comuns del sector professional i de tot el món rural.

El portal informa de totes les activitats del PATT a través de l’Agenda, ofereix cursos i formació a distància que es troben a l’apartat de Formació i Transferència, i una gran quantitat de contingut tècnic i informació d’actualitat: notícies, dossiers tècnics, articles tècnics, entrevistes i reportatges. A més, cada setmana envia el butlletí amb la informació més rellevant, a totes les persones subscrites.

En aquests 20 anys, RuralCat ha reunit al web 15 oficines virtuals: Xarxa-i.cat, l’Oficina de l’Oli, les Taules Sectorials Agràries, l’Oficina de Fertilització, el Campus Empresarial, Assessorament, El Planter, l’oficina de Suport a la Indústria, la de Bioeconomia, la de Sanitat Vegetal, l’oficina d’Agricultura de precisió, l’Oficina de l’Horta, l’Oficina del Regant, l’Oficina del Mar i Extensius.Cat.

Un altre apartat a destacar de RuralCat és el de les eines i serveis destinats al suport de la presa de decisions al sector, com l'eina de reg, el servei d'avisos fitosanitaris i les dades agrometeorològiques

Font: RuralCat

Informació relacionada