SANITAT VEGETAL | 01/02/2023  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de febrer de 2023

Consulta els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Adults de Calamobius filum (esquerra), Trachelus tabidus (centre) i Cephus pygmaeus (dreta). Imatges extretes de la publicació monogràfica Tronchaespigas. Boletín fitosanitario. 2006. Junta de Castilla y León.

Aquesta informació presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

 

Cultius llenyosos: fruita dolça (perera, fruiters de pinyol), fruita seca (avellaner, noguer, ametller), olivera, cítrics i vinya.

Cultius hortícoles: carxofa, ceba, calçot i porro, patata, enciam, tomàquet, pebrot, cucurbitàcies i maduixa.

Cultius d’espais verds: forestals (organismes forestals de quarantena, pi, pollancre), parcs i jardins (palmera i xiprer).

Cultius extensius: arròs, cereals, ordi i colza.

 

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Twitter (@ruralcat).

 

Font: Oficina de Sanitat Vegetal