RURALCAT | 01/02/2023  Ruralcat

20 anys de RuralCat: El 2010 es posa en marxa la Formació a Distància (FAD)

Efemèrides: Aquest 2023, RuralCat celebra el seu 20è aniversari. En aquests 20 anys, s’han posat en marxa diverses iniciatives que han permès consolidar el portal com la comunitat de referència del sector agroalimentari, forestal i del món rural i marítim.

El 2010 es va començar la Formació a Distància a RuralCat

L’any 2010 es va iniciar la Formació Agrària a Distància (FAD) a RuralCat, un servei coordinat per l’Escola Agrària Mas Bové que ofereix una àmplia oferta de cursos a distància adaptats a les necessitats de sector agroalimentari, forestal i del món rural i marítim.

Els cursos a distància de RuralCat faciliten l’accés a la formació, permetent als alumnes accedir als materials d’estudi i als recursos didàctics en línia.  L’alumnat disposa, a més, del suport d’un tutor que fa seguiment de l’evolució del curs. Per la gestió de la Formació a Distància s’utilitza la plataforma Moodle, des d’on els alumnes tenen accés a la seva àrea privada i realitzen les formacions.

El Servei de Formació Agrària del DACC, a través de RuralCat, ofereix diferents cursos en línia, alguns dels quals repeteixen edicions als llarg de l’any. Aquestes formacions estan classificades dins de l’àrea tècnica, com els  cursos de benestar animal, manipulador i aplicador de productes biocides, botànica, reg, entre altres, o bé dins de  l’àrea de gestió, com les formacions  de comercialització, el màrqueting  o la gestió  empresarial.

RuralCat és un web de continguts i serveis orientat al sector professional agroalimentari, forestal i del món rural i marítim que es nodreix de manera transversal de tots els àmbits que generen coneixement.

La finalitat de RuralCat és contribuir en la transferència de coneixement i la innovació, potenciar la formació en línia, crear continguts tècnics, publicar informació rellevant per a l’activitat econòmica i generar eines de suport per a la presa de decisions.

Font: RuralCat