Finalitza el III curs de planificació del reg i fertirrigació
Aquest mes de març ha finalitzat el curs per a tècnics de planificació del reg i fertirrigació. Aquest curs ha comptat amb la col·laboració d'especialistes i tècnics del sector de la fertirrigació de l'IRTA i d'empreses privades, com ITC, i també amb la col·laboració de personal docent de la Universitat de Lleida i de l'Oficina del Regant.
L’objectiu ha estat conèixer conceptes aplicables de fertirrigació a partir de la resolució de diferents casos pràctics on es determinen les necessitats dels cultius i el dimensionament de l’equip de fertirrigació. Aquesta edició ha estat la tercera i en total ja s’han format més de 50 tècnics i assessors agraris en aquest camp.
El curs de 20 hores de durada, repartides en 4 matins, ha resolt diferents casos pràctics de càlcul de necessitats i dimensionament d’instal·lacions i ha comptat amb una part de pràctiques a les instal·lacions de l’EA de Tàrrega, a través de maquetes formatives de fertirrigació i complementat amb una visita a camp per conèixer la tecnologia en equips de fertirrigació punters a la nostra zona i veure equips en funcionament in situ, que permet parlar amb productors i canviar experiències en el camp de la fertirrigació.
Aquesta tipologia de cursos i els seminaris per a tècnics que es van organitzant dels de l’Oficina del Regant a l’EA de Tàrrega volen ser un punt de trobada per als professionals del sector del reg tant d’assessorament com de disseny i instal·lació de sistemes de reg, per a poder millorar entre tots la transferència tecnològica i la formació en aquest camp. Aquest aspecte és un dels objectius principals de l’Oficina del Regant i pel qual es vol apostar com a factor clau en la millora de l’eficiència del reg i la fertirrigació en el camp agrari.