DOSSIER TÈCNIC | 27/02/2023  Ruralcat

Dossier Tècnic nº 119: “20 anys de foment de la competitivitat en el món cooperatiu”

Aquest monogràfic està dedicat al cooperativisme agrari català i a la voluntat del Departament d’Acció Climàtica i Agenda Rural i de la Federació de Cooperatives de fer balanç de la feina compartida durant dues dècades.

Dossier Tècnic nº 119: “20 anys de foment de la competitivitat en el món cooperatiu”

El Dossier Tècnic nº 119: “20 anys de foment de la competitivitat en el món cooperatiu” explica el cooperativisme català dels últims 20 anys i la importància d’aquest en la sobirania alimentària i la bioeconomia, en definitiva, en la transformació de l’activitat econòmica cap al desenvolupament sostenible.

El Dossier conté un seguit d’articles com “Les cooperatives agràries: protagonistes de l’Estratègia alimentària de Catalunya”, on es parla de la rellevància de l’Estratègia alimentària per avançar cap al desenvolupament sostenible, “Un futur arrelat als valors de l’economia social: el cooperativisme agrari” que tracta dels valors del cooperativisme, i “Les cooperatives agroalimentàries a la Unió Europea: Claus per a la competitivitat i sostenibilitat dels agricultors”, sobre les cooperatives en altres zones de la Unió Europea . Tot seguit “Una exitosa col·laboració amb el cooperativisme agrari que anirà a més”, que es tracta d’una pinzellada per les diferents cooperatives agràries de Catalunya.

Finalment, el Dossier es tanca amb una entrevista a Ramon Sarroca Capell president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i pagès productor de préssec, pera i cereals.

Aquest Dossier Tècnic ha estat realitzat i coordinat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

El Dossier Tècnic és una publicació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de caràcter monogràfic sobre aspectes rellevants de l’activitat agrària, ramadera, alimentària, pesquera, forestal i del món rural, realitzada amb la col·laboració d’experts de l’administració, d’universitats i centres de recerca i del sector.

 

Font: DACC