RURALCAT | 07/03/2023  Ruralcat

20 anys de RuralCat: El 2018 el portal actualitza la seva imatge gràfica

Efemèrides: Aquest 2023, RuralCat celebra el seu 20è aniversari. En aquests 20 anys, s’han posat en marxa diverses iniciatives que han permès consolidar el portal com la comunitat de referència del sector agroalimentari, forestal i del món rural i marítim.

El 2018 el portal actualitza la seva imatge gràfica.

L’any 2018 RuralCat va actualitzar la seva imatge gràfica, convertir-se en la que coneixem actualment. El portal, que es va crear l’any 2003, va néixer essent una pàgina web completament diferent de la que és avui dia, i durant aquests 20 anys, ha evolucionat i  experimentat canvis segons les necessitats de cada moment.

 

    

Portada de la web de RuralCat: l’esquerra, l’any 2003, a la dreta, l’any 2017.

 

L’any 2003 el color que hi predominava era el verd i gairebé tota la informació es trobava a la portada, on hi havia les notícies d’actualitat, i un menú a la part esquerra on es podia escollir els sectors i categories dels continguts.

Amb el temps, es van anar incorporant canvis. Tot i que el disseny era el mateix, el portal comptava amb més seccions i una àrea de membres. Amb el pas dels anys i la millora de les pàgines web, RuralCat també va anar evolucionant: el seu disseny ja es començava a assemblar al de dia d’avui: una web amb un menú principal, organitzada en seccions i apartats. Les oficines virtuals ja tenien el seu espai i a la barra superior hi destacava el menú als principals apartats  per poder navegar amb facilitat.

Actualment, la imatge gràfica de RuralCat està molt adaptada a l’usuari, és a dir, l’organització i els colors utilitzats faciliten la navegació. En tractar-se d’un web amb molta informació i a més a més diversa, és important que sigui còmode i fàcil buscar el que es necessita. La imatge de RuralCat és professional, i segueix la mateixa línia gràfica que el web del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la resta de departaments de la Generalitat de Catalunya.

 

Portada actual de la web de RuralCat.

 

En relació amb el canvi d’imatge, un altre element que ha evolucionat al llarg dels anys és el logotip. Igual que el portal, la seva imatge s’ha adaptat a l’actualitat i a la resta d’imatge gràfica del portal i del DACC. La capacitat d’adaptar-se als canvis que van sorgint fa que RuralCat, 20 anys després del seus inicis sigui un portal de referència pel sector i continuï oferint continguts i serveis adaptats als seus usuaris.

 

 

Evolució del logotip de RuralCat.

 

RuralCat és un web de continguts i serveis orientat al sector professional agroalimentari, forestal i del món rural i marítim que es nodreix de manera transversal de tots els àmbits que generen coneixement.

La finalitat de Ruralcat és contribuir en la transferència de coneixement i la innovació, potenciar la formació en línia, crear continguts tècnics, publicar informació rellevant per a l’activitat econòmica i generar eines de suport per a la presa de decisions.

 

Font: RuralCat

 

Informació relacionada