RURALCAT | 22/03/2023  Ruralcat

20 anys de RuralCat: El 2011 es posa en marxa el servei d’Agrometeorologia

Efemèrides: Aquest 2023, RuralCat celebra el seu 20è aniversari. En aquests 20 anys, s’han posat en marxa diverses iniciatives que han permès consolidar el portal com la comunitat de referència del sector agroalimentari, forestal i del món rural i marítim.

El 2011 es posa en marxa el servei d’Agrometeorologia.

L’any 2011 RuralCat  va posar en marxa el servei d’Agrometeorologia, un espai al portal on s’ofereix informació meteorològica com a eina de suport a la presa de decisions en la millora de la producció i la qualitat agrària (recomanacions de reg i avisos fitosanitaris).

Per una banda, ofereix serveis agrometeorològics, una secció que emmarca un conjunt d’eines que permeten contribuir al desenvolupament de l’agricultura mitjançant la consulta de les prediccions del temps, dades i models agrometeorològics de previsió de plagues i malalties realitzats a partir de la informació facilitada pel Servei Meteorològic de Catalunya.

Per altra banda, té un apartat de Dades Meteorològiques, on es poden consultar les dades d'evapotranspiració i precipitació de la XAC (dades amb què es fan els càlculs per a les recomanacions de reg), accedir al servei d'Agrometeorologia de la XAC i al web del Meteocat.

RuralCat és un web de continguts i serveis orientat al sector professional agroalimentari, forestal i del món rural i marítim que es nodreix de manera transversal de tots els àmbits que generen coneixement.

La finalitat de Ruralcat és contribuir en la transferència de coneixement i la innovació, potenciar la formació en línia, crear continguts tècnics, publicar informació rellevant per a l’activitat econòmica i generar eines de suport per a la presa de decisions.

 

Font: RuralCat