TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 09/05/2016  DARP

Emprenedores presenten el seu projecte de IV i V gamma

Dues participants del Seminari d'Especialització sobre Processament de Fruita i Hortalisses de IV i V Gamma han explicat els seus projectes com a casos d'èxit durant la presentació de la segona edició del seminari que començarà el proper mes de juny.

Imatge del programa del seminari

Imatge del programa del seminari

El passat dia 6 de maig s’ha presentat a Lleida el segon seminari d’especialització sobre Processament de Fruita i Hortalisses de IV i V gamma organitzat pel DARP i l’IRTA i que s’iniciarà el proper mes de juny a les instal·lacions del Fruitcentre de Lleida. Aquest curs consisteix en una formació teòrica i pràctica de 20 hores i es complementa amb la presentació d’un projecte per part cadascun dels assistents. Aquests projectes seran valorats pel DARP i l’IRTA i se’n seleccionarà el millor per a un tutoratge i suport per part d’experts de l’IRTA.

En l’edició de l’any passat es van seleccionar dos projectes que avui han estat presentats com a casos d’èxit.

  • Mònica Camí, CET el Pla (Almacelles) ha explicat el producte “Topping” que han desenvolupat arrel de participació i seguiment realitzat pels especialistes de l’IRTA. Han desenvolupat la possibilitat d’incloure fruita tallada i altres complements a l’amanida de IV gamma que desenvolupen al Centre de Treball al que pertany. Així han desenvolupat un menú complet que es pot menjar a qualsevol lloc.
  • Karen Chávez, Cap d’Urdet (Sant Llorenç de Morunys) ha parlat de l’oportunitat que ha aportat a la seva empresa i a ella mateixa el cursar el seminari d’especialització en processats. Els coneixements, l’experiència adquirida i el seguiment dels experts de l’IRTA li han permès elaborar una altra línia de producte basada en salses que podrà ser consumida en l’àmbit més local però també els hi ha obert una línia d’exportació.

Professors de l’IRTA, de la Universitat de Lleida i de l’Agència de Salut Pública participen en aquest curs promogut pel Departament d’Agricultura mitjançant l’EA de Tàrrega i L’IRTA amb l’Equip de Postcollita.

La inscripció d’aquest II seminari està oberta a totes aquelles persones i empreses que vulguin adquirir coneixements que els puguin ajudar a resoldre temes tecnològics, de control i de procés en el desenvolupament del seu producte, aspectes legislatius i qüestions relatives a l’arribada al mercat. La innovació en el processat de vegetals és el resultat que s’espera aportar a tots els assistents que tinguin inquietud en afrontar nous reptes per a la seva empresa i entorn.
 

Informació relacionada