INNOVACIÓ | 19/07/2023  Ruralcat

INNOVI llança la segona edició del Mercat Online de Raïm, el MORA

El MORA s'ha consolidat com una eina essencial per establir connexions entre viticultors i elaboradors en el mercat del raïm.

El MORA manté el seu enfocament en el raïm com a matèria primera fonamental per a l'elaboració de vins i escumosos de qualitat.

INNOVI, el Clúster Vitivinícola Català, anuncia el retorn del MORA, el Mercat Online de Raïm, que es consolida com una eina imprescindible per a la indústria vitivinícola. En col·laboració amb Inaudit, soci del clúster, el MORA s'apropa a la seva segona edició amb una plataforma renovada i millorada.

El MORA s'ha consolidat com una eina essencial per establir connexions entre viticultors i elaboradors en el mercat del raïm. Mitjançant aquesta plataforma, accessible tant des de  navegadors web de mòbils com d'ordinadors, els viticultors poden publicar les seves ofertes de raïm, mentre que els elaboradors poden expressar les seves demandes específiques.

En aquesta segona fase, el MORA manté el seu enfocament en el raïm com a matèria primera fonamental per a l'elaboració de vins i escumosos de qualitat. La plataforma proporciona una interfície senzilla i detallada perquè els usuaris puguin publicar les seves ofertes i demandes de raïm, incloent informació rellevant com la varietat, la Denominació d'Origen, el tipus de producció (biodinàmica, ecològica o convencional), el mètode de collita (manual o mecànic), el rendiment per hectàrea i el tipus de formació dels ceps, entre d'altres.

Una de les principals avantatges del MORA és que permet als elaboradors realitzar una recerca precisa entre les diverses ofertes dels viticultors, mentre que aquests poden detallar amb exactitud les seves necessitats quan publiquen les seves demandes. Això facilita una connexió directa entre l'oferta i la demanda, eliminant intermediaris en el procés de compra-venda.

El MORA és una plataforma gratuïta que contribueix a millorar la planificació de la verema pels viticultors i proporciona visibilitat als cellers que tenen dificultats per accedir a determinades varietats, volums i característiques de les vinyes. Amb l'objectiu de fomentar la connexió directa entre els actors del sector, el MORA sorgeix com una solució innovadora que facilita les transaccions comercials i fomenta la col·laboració en la indústria vitivinícola.

INNOVI convida a tots els viticultors i elaboradors interessats a unir-se al MORA i aprofitar les seves funcionalitats per millorar les seves activitats i establir noves connexions en el mercat del raïm. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al suport d'ACCIÓ, l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat de Catalunya.

El llançament oficial d’aquesta nova versió del MORA es va realitzar el dimecres 5 de juliol amb un acte de presentació a Falset, dins la Jornada Eines pel reforç competitiu de petits cellers i amb una roda de premsa a Vilafranca del Penedès. Dilluns 10 de juliol a les 13h també es va fer una presentació online a viticultors i elaboradors. Aquesta jornada va permetre als participants obtenir una visió completa de les funcionalitats i avantatges de la plataforma. També s’ha publicat un vídeo tutorial detallat al canal de YouTube d'INNOVI per guiar els usuaris en l'ús de la plataforma.

Informació relacionada