DESENVOLUPAMENT RURAL | 26/07/2023  Ruralcat

L’Abril Ibáñez és la jove emprenedora que ha estat seleccionada per tal que pugui desenvolupar-hi la seva activitat a l’Espai Test de la Vall del Ges Orís Bisaura

Els espais test agraris es situen entre la formació i la incorporació agrària professional per reduir la complexitat i el risc d'emprendre en el sector agrari.

L’espai test agrari de la Vall del Ges Orís Bisaura està recolzat per nou entitats del territori que n’han assumit la Governança.

El passat dilluns 3 de juliol es va iniciar l’activitat a l’Espai Test de la Vall del Ges Orís Bisaura. L’Abril Ibáñez és la jove emprenedora que ha estat seleccionada per tal que pugui desenvolupar-hi la seva activitat, ajudant-la en la inserció al sector agrari. Ho compagina amb els estudis del Cicle de grau superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal a l’Escola Joviat de Manresa.

Els espais test agraris es situen entre la formació i la incorporació agrària professional per reduir la complexitat i el risc d'emprendre en el sector agrari.

L’Espai Test de la Vall del Ges Orís Bisaura està format per dos llocs test: el que ja està en funcionament a la finca La Casanova de Sora, i un altre que està en construcció a la Casanova del Cullell a Sant Pere de Torelló. És el primer espai test ramader de Catalunya on a dia d’avui hi han 8 espais test ( 3 en funcionament i 4 en projecte).

L’espai test agrari de la Vall del Ges Orís Bisaura està recolzat per nou entitats del territori que n’han assumit la Governança: l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, els dos propietaris de les finques que formen l'espai test, l'Associació de Propietaris Forestals de la Serra de Bellmunt, el Consorci de la Vall del Ges Orís Bisaura, Creacció, l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló i Cooperativa Agrària de Torelló.

El lloc test de Sora disposa de corral, munyidores, tanc refrigerat per a la llet, aigua, llum i   ramat de 40 segalles de cabres de raça alpina. El cost d’aquesta infraestructura és de 35.000€, que s’han gestionat a través del projecte PECT BCN Smart rural, finançat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i ARCA. El ramat de 40 cabres té un valor de 10.000€, finançat per .

 

 

Font: DACC