REG | 29/09/2023  Ruralcat

Les Comunitats de regants del Baix Ter exploren els regadius modernitzats de Lleida

La visita va reunir a quatre comunitats de regants de la zona del Baix Ter acompanyades per la Unitat d’Obres i Regadius dels Serveis Territorials del DACC a Girona.

Tècnics d’Infraestructures.cat van fer les explicacions als visitants de com s’havia dut a terme l’obra de modernització en la Comunitat de Regants de l’Horta de Lleida (Junta de Sequiatge) del Canal de Pinyana.

El passat dimecres 20 de setembre, quatre comunitats de regants de la zona del Baix Ter van realitzar una visita tècnica a les instal·lacions de regadius modernitzats a Lleida, amb l'acompanyament de la Unitat d'Obres i Regadius dels Serveis Territorials del DACC a Girona. Aquesta iniciativa té com a objectiu proporcionar a les comunitats de regants del Baix Ter eines i coneixements per gestionar de manera més eficient el recurs de l'aigua en un context de sequera.

La visita va començar amb una detallada visita de la zona de regadiu de la Comunitat de Regants de l'Horta de Lleida (Junta de Sequiatge) del Canal de Pinyana, on els tècnics d'Infraestructures.cat, responsables de la modernització de les instal·lacions, van oferir una explicació molt clara als visitants sobre els aspectes clau del disseny i la implementació de les millores. Aquesta primera etapa va permetre als participants comprendre a fons el procés de modernització.

Posteriorment, els participants van ser rebuts a la seu del Canal de Pinyana, on van tenir l'oportunitat de veure de primera mà les millores i els beneficis que ha aportat la gestió modernitzada d’unes 1.200 hectàrees.

Finalment, el grup va fer una visita a la seu central d'Aigües Segarra-Garrigues, a Tàrrega, on van rebre explicacions molt acurades per part dels tècnics de l'empresa i van tenir la possibilitat de veure en directe com es realitza el monitoratge d'un reg modernitzat de prop de 40.000 hectàrees. Aquesta part de la visita va oferir als participants una visió completa de la gestió i el control necessaris per garantir l'eficiència i la sostenibilitat en els regadius moderns.

Aquesta visita tècnica ha proporcionat als participants un coneixement pràctic i realista sobre com la modernització dels regadius pot ser una resposta efectiva a la gestió de l'aigua en temps de sequera, alhora que promou la sostenibilitat i l'eficiència en el sector agrícola.

 

 

Font: Oficina del Regant

Informació relacionada