RURALCAT | 18/10/2023  Ruralcat

20 anys de RuralCat: L’any 2002 neix el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT). L’evolució i els canvis al llarg d’aquests 20 anys

Efemèrides: Aquest 2023, RuralCat celebra el seu 20è aniversari. En aquests 20 anys, s’han posat en marxa diverses iniciatives que han permès consolidar el portal com la comunitat de referència del sector agroalimentari, forestal i del món rural i marítim.

L’any 2002 neix el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT). L’evolució i els canvis al llarg d’aquests 20 anys.

L'any 2002 va néixer el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT), un instrument de referència pel sector agroalimentari, forestal i el medi natural, rural i marítim de Catalunya, pel que fa a la transferència de coneixements, foment de la Innovació i professionalització del sector. Aquesta eina recull, coordina i programa anualment un conjunt d'activitats de generació i transferència de coneixements pel sector. Des de RuralCat es fa la inscripció a les jornades, i es reuneixen a l’apartat Agenda del portal.

Al llarg d’aquests anys, les PATT han anat evolucionant, i RuralCat, amb elles. L’any 2008, en el marc de les PATT, van néixer els Matins d’Innovació, unes jornades de debat amb el propòsit de conèixer les activitats de recerca i d’experimentació en els diferents sectors productius. Un any més tard, a RuralCat es va afegir l’apartat “Documentació Jornades”, un espai on es pengen les jornades que s’han dut a terme amb el material que s’ha utilitzat a les diferents ponències. El 2011 es va crear un nou apartat de Transferència Tecnològica al portal, des d’on es fan les inscripcions a les jornades tècniques des de l’any 2013, i s’accedeix al PATT a la teva bústia des del 2014.  PATT a la teva bústia és un servei per rebre informació personalitzada de les jornades del PATT. Per donar-se d’alta, és molt senzill. Es pot fer la inscripció des de l’enllaç de subscripcions donant un correu electrònic i una contrasenya. Després, cal marcar el sector d’interès sobre els quals es vol rebre informació de jornades que es realitzaran. D’aquesta manera, s’envien puntualment per correu electrònic les jornades relacionades amb els sectors d’interès, i es pot fer fàcilment la inscripció a la jornada.

 

 

Un altre aspecte a destacar de la seva trajectòria, és l’adaptació de les jornades a les jornades en línia. L’any 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19, es va haver d’optar per aquesta modalitat. Aquestes jornades queden registrades, i es poden trobar al canal de Youtube de RuralCat. I finalment, l’últim canvi incorporat, l’any 2022, és la validació dels assistents a les jornades a través d’un QR. D’aquesta manera, hi ha un control dels inscrits.

RuralCat és un web de continguts i serveis orientat al sector professional agroalimentari, forestal i del món rural i marítim que es nodreix de manera transversal de tots els àmbits que generen coneixement.

La finalitat de RuralCat és contribuir en la transferència de coneixement i la innovació, potenciar la formació en línia, crear continguts tècnics, publicar informació rellevant per a l’activitat econòmica i generar eines de suport per a la presa de decisions.

 

Font: RuralCat