SANITAT VEGETAL | 07/11/2023  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de novembre de 2023

Consulta els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Virus de la cullera del tomàquet (TYLCV).

Aquesta informació presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

 

Cultius llenyosos: fruita dolça (pomera i perera) fruita seca (ametller, avellaner i noguera), olivera, cítrics i vinya.

Cultius hortícoles: carxofa, col i coliflor, enciam, tomàquet, pebrot, ceba, porro i calçot, fava, api i julivert, carbassó i maduixa.

Cultius d’espais verds: forestals (pi i boix) i parcs i jardins (castanyer d’índies, palmera, rosàcies, xiprers, ornamentals, fruiters i arbustos ornamentals).

Cultius extensius: arròs, cereals, ordi, colza, panís i alfals.

 

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Twitter (@ruralcat).