AJUTS | 14/11/2023  Ruralcat

Oberta la segona convocatòria dels ajuts PERTE de digitalització del cicle de l’aigua

Aquests ajuts es dirigeixen a projectes de digitalització de comunitats d’usuaris d’aigua per a regadiu.

La convocatòria compta amb un pressupost total de 200M d’euros, i el termini per presentar la sol·licitud és el 13 de desembre de 2023.

Ja està disponible la segona convocatòria del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) de digitalització del cicle de l’aigua. Aquest PERTE impulsa l’ús de noves tecnologies de la informació en el cicle integral de l’aigua, tant pel cicle urbà com pel reg i els usos industrials.

Els ajuts de la segona convocatòria estan dissenyats per promoure projectes que contribueixin a assolir els següents objectius:

- Millora del coneixement dels usos de l'aigua en el regadiu i de la transparència en la gestió administrativa de l’aigua.

- Millora en la gestió de l'aigua a les explotacions de regadiu, amb l'objectiu de minimitzar-ne el consum i millorar la gestió de pèrdues i retorns de regadiu.

- Millora en l'ús de fertilitzants i plaguicides, impulsant una producció agrària integrada i sostenible.

- Millora de l'eficiència energètica en les explotacions de regadiu i, en general, en la productivitat.

 

Poden ser beneficiaris d’aquests ajuts els operadors o titulars de serveis d’abastament, sanejament o depuració d'aigües residuals urbanes.

La convocatòria compta amb un pressupost total de 200M d’euros, i el termini per presentar la sol·licitud és el 13 de desembre de 2023.

 

Font: DACC