INNOVACIÓ | 22/07/2016  DARP

Nou espai web de la Xarxa d'Innovació agroalimentària i rural de Catalunya

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha habilitat recentment la pàgina web de la Xarxa d'Innovació agroalimentària i rural de Catalunya (Xarxa-i.cat) en la que oferirà tota la informació vinculada amb la recerca, la transferència i la innovació agroalimentària de Catalunya.

Nou espai web de la Xarxa d'Innovació agroalimentària i rural de Catalunya

L’espai web www.Xarxa-i.cat -ubicat al portal RuralCat- neix amb la voluntat d’esdevenir un punt de d’informació on totes les persones empresàries, assessores, del món de la recerca i de l’administració puguin obtenir coneixement actualitzat de les novetats entorn a l’àmbit de l’R+D i la innovació d’interès a Catalunya.

La Xarxa-i.cat conté s’estructura en quatre blocs d’informació:

  1. Agenda: amb informació d’esdeveniments, actes, jornades, etc. vinculats amb la innovació.
  2. Actualitat: amb notícies de l’àmbit de l’R+D+I agroalimentària, forestal i del món rural de Catalunya.
  3. Informació i serveis: amb informació dels programes, serveis, convocatòries d’ajuts, etc. vinculades a la recerca i la innovació a Catalunya d’interès pel sector agroalimentari català en sentit ampli.
  4. Espai Xarxa: amb informació de projectes d’R+D+I realitzats en el marc de l’Agricultural European Innovation Partnership (EIP-Agri), els Focus Groups promoguts en el marc de l’EIP-Agri, i de multitud de fonts i xarxes per facilitar la cerca de projectes o socis.

La Xarxa d’Innovació agroalimentària i rural de Catalunya es va crear a partir del Decret 109/2014, de 22 de juliol, del sistema de formació, transferència tecnològica i innovació en el sector agroalimentari a Catalunya amb el propòsit d’esdevenir el principal instrument de difusió de resultats de les iniciatives i projectes innovadors en l’àmbit agroalimentari i afavorir el treball col·laboratiu.

Aquest nou entorn web dóna resposta a la necessitat que la Xarxa d’Innovació agroalimentària i rural de Catalunya té per a la divulgació de les activitats que es realitzen en el seu àmbit d’actuació. Així mateix, la Xarxa-i.cat esdevé un nòdul més de la European Network for Rural Development a nivell europeu i de la Red Rural Nacional a nivell nacional.

L’impuls de la Xarxa-i.cat és una de les actuacions definides en el Pla estratègic de Recerca, Innovació i Transferència agroalimentària de Catalunya 2013-202 aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya i liderat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

 

 

Informació relacionada