AJUTS | 06/02/2024  Ruralcat

Obertes les convocatòries SIMPLE i MULTI 2024 per promoure la promoció de productes agrícoles

Aquests programes tenen com a objectiu desenvolupar noves oportunitats de mercat, tot tenint en compte les prioritats polítiques, l'anàlisi de les exportacions previstes als mercats existents i emergents, així com les contribucions de les parts interessades.

La data límit per sol·licitar aquests ajusts per finançar activitats de promoció de productes agroalimentaris de la UE sostenibles i d’alta qualitat, és el 14 de maig de 2024.

La Comissió Europea destinarà 185,9 milions d'euros l'any 2024 per finançar activitats de promoció de productes agroalimentaris de la UE sostenibles i d'alta qualitat a la UE i a l'estranger. El programa de treball de la política de promoció 2024 adoptat per la Comissió té com a objectiu desenvolupar noves oportunitats de mercat, tot tenint en compte les prioritats polítiques, l'anàlisi de les exportacions previstes als mercats existents i emergents, així com les contribucions de les parts interessades. 

Les campanyes s'han de dissenyar per obrir noves oportunitats de mercat als agricultors de la UE i la indústria alimentària de la UE en general, així com per ajudar-los a assegurar el seu negoci existent. A més d'augmentar la producció i el consum sostenibles de productes agrícoles, la política de promoció també dóna suport a la recuperació sostenible del sector agroalimentari de la UE en un context econòmic difícil.   

Es preveu que les campanyes incloguin productes sostenibles, que contribueixin a reduir la dependència dels pesticides i antimicrobians, minimitzar la fertilització i la contaminació de l'aigua, reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle, millorar l'agricultura ecològica i millorar el benestar animal. Es destinaran 62 milions d'euros específicament a aquests productes agroalimentaris produïts de manera sostenible, inclosos 42 milions d'euros a productes ecològics. Un dels resultats esperats és augmentar encara més el reconeixement del logotip ecològic de la UE per part dels consumidors europeus i el consum de productes ecològics.

 Un altre objectiu és donar a conèixer els sistemes de qualitat de la UE i els productes registrats com a denominació d'origen protegida (DOP), indicació geogràfica protegida (IGP) i especialitat tradicional garantida (ETG). Actualment, més de 3.500 noms de productes i begudes agroalimentàries estan protegits, garantint als consumidors productes genuïns i preservant el patrimoni cultural i culinari de la UE.

Els programes SIMPLE són gestionats per les autoritats competents de cada estat membre de la UE, sota la supervisió de la Comissió Europea. Això vol dir que si has sol·licitat un programa SIMPLE, t’has de posar en contacte amb l'autoritat nacional corresponent del teu país de la UE.

Els programes MULTI són gestionats per l’Agència de Recerca Europea (REA). Els coordinadors envien informes i resultats a REA en nom de les organitzacions associades de la campanya.  

Per a cada subvenció, hi ha un responsable de projecte a REA que acompanya el consorci en la realització del programa de promoció. El coordinador, per la seva banda, actua en nom del consorci i dirigeix les activitats de la campanya. Com a coordinador, l'oficial de projecte és el vostre contacte principal per a qualsevol qüestió relacionada amb el vostre acord de subvenció i per informar sobre la implementació de la campanya.

La data límit per sol·licitar aquests ajusts per finançar activitats de promoció de productes agroalimentaris de la UE sostenibles i d’alta qualitat, és el 14 de maig de 2024.

 

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea         

Informació relacionada