FORMACIÓ | 24/08/2016  RuralCat/IRTA

L'IRTA organitza el Curs Internacional de Reg a Lleida

L'IRTA i la University of California Davis són els responsables de la primera edició del Curs Internacional de Reg, que se celebrarà entre el 17 i el 21 d'octubre de 2016 a Lleida.

Font: IRTA

Font: IRTA

L’objectiu del curs és oferir els elements necessaris pel maneig d’un sistema de reg per tal de maximitzar la eficiència en l’ús que fa la planta de l’aigua i l’eficàcia del sistema en la distribució de l’aigua. Aquest és un problema complex, ja que els conreus creixen sota diferents combinacions de sòl, clima i condicions de cultiu. Durant el curs es proporcionarà una guia de principis per fer front a aquests factors ambientals variables.

Tenint en compte els problemes d’escassetat d’aigua a nivell mundial, prendre decisions estratègiques pel que fa al reg s’ha convertit en una gran necessitat. El curs ha estat dissenyat per tractar en profunditat les espècies d’arbres fruiters, però la majoria de principis també es poden aplicar a cultius anuals. Va dirigit a professionals del reg i a tècnics especialitzats amb responsabilitats en el maneig del reg.

Aquest curs reuneix a un grup de científics experts en el camp del cultiu de fruiters i el maneig del reg, es desenvoluparà en 5 dies i comptarà amb sessions teòriques, exercicis pràctics, demostracions al laboratori, visites a camp i debats.

Els estudiants que facin el curs obtindran els coneixements fonamentals per entendre com l’aigua es mou a través del sòl, dins i a través de la planta, el períodes crítics quan el creixement de la planta i la productivitat es veuen més afectats per la manca d’aigua, i tècniques modernes de reg per a la optimització de l’ús i la distribució de l’aigua.

El Curs Internacional de Reg s’impartirà en anglès a les aules del PCiTAL (Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida), al Parc del Gardeny i l’IRTA Fruitcentre. Les inscripcions es poden fer fins el 7 d’octubre a través de www.irrigationcourse.net.