FORESTAL | 24/08/2016  RuralCat/CTFC

Convocatòria dels guardons Anells de la Fusta

El Gremi Fusta i Moble convoca els Guardons Anells de la Fusta 2016, patrocinats pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i l'Institut Català de la Fusta. Es poden presentar candidatures fins el 26 de setembre.

Promocionar el coneixement de la fusta, així com els seus usos i oficis, és el que busquen els guardons Anells de la Fusta. Aquesta promoció comprèn totes les vessants de la fusta des de l’origen, passant pel bosc i les activitats forestals, fins la seva transformació i l’aplicació en espais interiors i exteriors. A més, els guardons també contemplen accions intangibles, dirigides a escoles i centres que desenvolupin una tasca de recerca, divulgació o conscienciació sobre la cultura de la fusta.

En aquesta edició es contemplen guardons en 5 modalitats. Aquestes contemplem accions al voltant de la gestió del bosc o de la promoció de la cultura de la fusta d’origen català; al disseny i creació en fusta; a les obres d’interiorisme; a les obres arquitectòniques o estructurals per l’urbanisme, l’habitat o el territori; i finalment a accions d’investigació o altres projectes comunicatius relacionats amb la cultura de la fusta.

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), guardonat en la primera edició dels premis, patrocina un d’aquests reconeixements, la primera de les modalitats, dedicada a les actuacions forestals, així com al foment de plans i estratègies d’aprofitament, conservació, estudi o divulgació del patrimoni boscós o dels recursos forestals de Catalunya. La quarta de les modalitats, en la que es premien aquelles obres en les quals la fusta sigui l’element estructural fonamental, la patrocina l’INCAFUST (Institut Català de la Fusta).

Els candidats que vulguin presentar-s’hi, ja siguin persones, empreses o entitats de caire públic o privat, poden fer arribar la seva proposta al Gremi mitjançant un imprès amb la descripció del projecte o obra abans del 26 de setembre. El lliurament dels guardons es realitzarà a l’octubre, en el decurs de la Nit de la Fusta.

La Nit de la Fusta convoca l’assistència de tots els professionals del món de la fusta, tant de la industria relacionada, de les empreses de serveis, així com dels representants de totes les entitats del sector, organismes públics, mitjans de comunicació i de qualsevol persona que tingui interès en l’ampla cadena de valor de la fusta.