ESTADÍSTIQUES | 12/04/2024  Ruralcat

Publicades les dades de venda directa de llet i productes làctics comercialitzats a Catalunya l'any 2023

Les últimes dades disponibles, corresponents a l’any 2023, ja estan disponibles a la web del DACC.

La llet de vaca és la que més es comercialitza en aquesta modalitat.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) ha publicat les dades de lliuraments de venda directa de llet o productes làctics comercialitzats pels productors a Catalunya durant l’any 2023. Corresponen a les declaracions anuals obligatòries realitzades pels productors, a Catalunya, d’acord amb les disposicions del RD 319/2015.

La llet de vaca és la que més es comercialitza en aquesta modalitat, juntament amb la llet de cabra, i amb la llet d'ovella com la més residual en venda directa a Catalunya.

 

 

En el sector de vaques de llet, s’entén la venda directa com aquella que ha estat comercialitzada al consumidor com a llet pasteuritzada, crua i/o productes làctics. Quan parlem del sector oví i cabrum, és la venda de llet pasteuritzada i/o productes làctics comercialitzada pels productors (exclosa la llet crua).

Totes aquestes dades es poden consultar en el butlletí informatiu de Novetats Estadístiques, que publica el Servei d’Estadística i Preus Agroalimentaris, on hi ha informació relativa a publicacions elaborades a partir de les dades estadístiques recopilades i treballades pel mateix DACC, documents monogràfics i periòdics actualitzats dels principals portals d'Internet relacionats amb el món agrari i rural i el Full de conjuntura agrària setmanal. Si us interessa el món agrari i voleu estar informats de l’actualitat i les novetats, podeu fer la subscripció a través de la web del DACC per rebre el butlletí informatiu de Novetats Estadístiques.

 

Font: DACC