FORESTAL | 02/09/2016  DARP/RuralCat

El CTFC celebra el seu 20è aniversari

Al llarg de dues dècades, en el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya s'han dut a terme gairebé 900 projectes i publicat 250 llibres i 550 articles científics. També s'han signat 1.135 convenis amb diferents entitats. A més, s'han organitzat més de 800 cursos per a 14.600 alumnes i 330 jornades amb uns 13.000 participants.

Fotografia de grup de la celebració del 20è aniversari CTFC. Font: DARP

Fotografia de grup de la celebració del 20è aniversari CTFC. Font: DARP

Aquesta setmana es compleixen els 20 anys de la inauguració del CTFC, ubicat en aquell moment a l’edifici del Seminari, primera seu de la institució. L’edifici es va rehabilitar per poder acollir l’entitat de nova creació, nascuda d’una iniciativa del Consell Comarcal del Solsonès, la Diputació de Lleida i la Universitat de Lleida on s’hi va incorporar ben aviat la Generalitat.

El Centre treballa per contribuir a la modernització i a la competitivitat del sector forestal, al desenvolupament rural i la gestió sostenible del medi natural, per mitjà de la recerca, la formació i la transferència de tecnologia i el coneixement a la societat. L’objectiu és esdevenir un centre de referència en l’àmbit nacional i internacional pel prestigi i per l’excel·lència de la seva activitat en el món forestal i de desenvolupament rural. Compta en aquests moments amb una plantilla de prop d’un centenar de persones, entre investigadors, tècnics i personal de suport.

Durant aquests 20 anys d’activitat, s’han dut a terme gairebé 900 projectes (locals, nacionals i internacionals). Ha participat en la publicació de 250 llibres, i ha publicat 550 articles científics sobre els treballs realitzats (l’any passat es van publicar uns 70 articles SCI). A més, ha signat 1.135 convenis amb diferents entitats, organitzacions i institucions, públiques i privades de tot el món per dur a terme les seves activitats.

Pel que fa a la formació, ha organitzat més de 800 cursos amb una assistència de 14.600 alumnes. A més, unes 13.000 persones han assistit a les més de 330 jornades organitzades. En total, s’han impartit gairebé 55.000 hores de formació.

 

L’Institut Forestal Europeu (EFI) reconeix la tasca del CTFC

 

Durant l’acte de celebració de l’aniversari, el director de l’Institut Forestal Europeu, Marc Palahí, que ha pronunciat una conferència sobre els boscos d'Europa, ha lliurat a la consellera Serret, com a presidenta del CTFC, una placa de reconeixement a la tasca desenvolupada pel Centre durant aquests anys.

En el decurs de la seva intervenció, la consellera Serret ha reivindicat el paper del Centre, per la seva gran capacitat de respondre a les necessitats de la societat i per acompanyar canvis socials i culturals que contribueixin a la dinamització i innovació del sector. "El CTFC genera coneixement, en contacte amb el sector i el territori, i transfereix aquest coneixement, fet que es tradueix en actuacions i polítiques adaptades a la realitat del país", ha afirmat la consellera. En aquest sentit, Serret ha destacat l'aportació de Centre per assolir "grans fites", com el Pla General de Política Forestal, la creació de l'Associació d'Ens Locals Forestals de Catalunya o el disseny de l'estratègia catalana de biomassa, entre d'altres.

L’acte de celebració ha acabat amb un taller sensorial del suro, a càrrec de l’Institut Català del Suro, que enguany ha celebrat el seu 25è aniversari, als jardins de can Mascaró.
 

Informació relacionada