RAMADERIA | 02/05/2024  Ruralcat

Nous documents disponibles amb instruccions de la formació obligatòria en explotacions ramaderes d’aviram, boví i porcí

Les instruccions responen a les consultes que rep la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia sobre les modalitats de formació, convalidacions, la forma d'acreditar-la, i la seva possible exempció amb anys d'experiència.

Aquestes instruccions es poden consultar a l’apartat Formació i Transferència del portal RuralCat.

D'acord amb la normativa actual, tot el personal que manipula els animals a les explotacions porcines, avícoles i bovines ha de disposar de formació sobre matèries relacionades amb biocides, sanitat animal, benestar animal, higiene, gestió ambiental i lluita contra el canvi climàtic. A Catalunya, aquesta formació està regida per l’Ordre ACC/181/2021, de 23 de setembre, per la qual es regula la formació del personal que treballa a les granges porcines; l’Ordre ACC/242/2022, d'11 de novembre, per la qual es regula la formació del personal que treballa a les granges avícoles; i, l’ORDRE ACC/127/2023, de 22 de maig, per la qual es regula la formació del personal que treballa a les granges bovines.

Sovint, la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, rep consultes amb relació a les modalitats de formació, convalidacions, la forma d'acreditar-la, i la seva possible exempció amb anys d'experiència. Per aquesta raó, s’ha posat a disposició dels interessats un seguit d’instruccions elaborades per al DACC amb la finalitat de resoldre els dubtes que puguin sorgir en la interpretació de les ordres.

Aquestes instruccions es poden consultar a l’apartat Formació i Transferència del portal RuralCat, clicant al sector en qüestió que interessi -porcí, avícola i boví-, i finalment, dirigint-se a “Altra documentació”, situat al final del llistat. També es pot consultar directament fent clic als documents penjat al portal: instruccions de la formació obligatòria en explotacions ramaderes d’aviram; explotacions ramaderes de boví; i, explotacions ramaderes de porcí.

 

Font: DACC