FIRA A SANT SADURNÍ D'ANOIA | 08/10/2010  AlimenCat

La 14a edició del Cavatast torna al format tradicional

Enguany es celebra la 14a edició de Cavatast, la mostra de caves i gastronomia de Sant Sadurní d'Anoia que recupera la fórmula amb la qual ha consolidat el seu èxit: les activitats es duran a terme dissabte i diumenge mentre que la fira s'inugura el divendres al vespre. La fira compta amb 43 estands i 700 metres quadrats de carpes. Tot i que el nombre cavistes pateix una lleugera davallada, ja que n'hi ha cinc menys que el 2009, es manté la participació dels establiments comercials que hi participen.

logo_cavatast_100810cont

Detall del logo de Cavatast 2010.

 

Sala de tast

Un dels atractius de Cavatast són les activitats que s’ofereixen dissabte 9 d’octubre i diumenge, dia 10, a la sala de tast, un espai amb capacitat per a 40 persones. Seguint la mateixa línia de l’any passat, aprofitant que l’oferta va tenir molt bona acollida, el Patronat de Turisme ha programat un programa força ampli, amb els sommeliers com a grans protagonistes.
 
Hi ha un maridatge entre ostres i cava, a càrrec de Thierry Airaud (restaurador) i Rosa Vila (sommelier); una sessió d’històries curtes per a petits i grans sobre els secrets del cava, a càrrec de Jordina Biosca (actriu) i Joan Soler (enòleg); dues sessions de la cuinera Ada Parellada i la sommelier Rosa Vila; una altra sessió amb Meritxell Falgueras (sommelier) i Ramon Francàs (periodista); un tast de caves amb el sommelier Jordi Raventós, guanyador del "Nariz de Oro", i un maridatge de cava i pernil amb el sommelier Jordi Bort.
 

Es mantenen els preus de l'any passat

El Patronat de Turisme ha decidit mantenir els mateixos preus que l’any passat. Les tres degustacions de cava i la copa commemorativa tenen un cost de 4,50 euros. El tast de gastronomia també val 4,50 euros, mentre que el tast de xarcuteria i el de pastisseria/xocolates està fixat en 2,50 euros. Com en anys anteriors, també s’ofereix el trenet turístic, la placa de cava commemorativa i activitats diverses a la sala de tast.
 
Finalment, cal destacar que en favor del reciclatge s'ha pres la decisió d’utilitzar novament a Cavatast una vaixella (plats i coberts) absolutament compostable.
 

29a Setmana del Cava

Durant les mateixes dates que es duu a terme Cavatast, coincideix la Setmana del Cava que organitza la Confraria del Cava de Sant Sadurní d’Anoia amb un ampli ventall d’activitats de promoció que, des de fa més de 27 anys, organitza aquesta entitat. Com sempre, els participants podran assistir a la coronació de Reina del Cava, que enguany és Carla Goyanes, a la plaça de l'Ajuntament el 9 d'octubre.
 
També coincideix la Fira Comercial i Industrial que organitza la Unió de Botiguers de Sant Sadurní, des de fa més de 20 anys.