DOSSIER TÈCNIC | 11/10/2010  RuralCat

El Dossier Tècnic 45 està dedicat als cereals d'hivern i les llavors

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural ha editat el Dossier Tècnic número 45 dedicat en aquesta ocasió als "Cereals d'hivern i llavors de qualitat".

DT_45_101110cont

Dossier Tècnic núm. 45. Font: DAR.

 

Aquesta publicació tècnica del Departament, especialitzada en la transferència tecnològica, dóna a conèixer una àmplia informació sobre les noves varietats de cereal d'hivern a Catalunya: resultats i recomanacions; l'ús de llavors de qualitat en els cultius de cereals, i les malalties de la llavor dels cereals d'hivern i el seu control.
 
La directora general d'Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel és la persona escollida per a la presentació d'aquest Dossier Tècnic. Cubel afirma que "la tardor marca l'inici d'un nou cicle per als cereals d'hivern, però també per l'esforç, sobretot d'agricultors, obtentors i cases comercials de llavor. La importància a Catalunya de la producció d'hivern ho és, principalment, des de dos punts de vista: territorial i econòmic".
 
D'altra banda, a l'entrevista de la contraportada es pot conèixer l'opinió de Baldiri Guitart, president de l'Associació de Productors de Llavors de Catalunya.