Fòrum Agroalimentari de Catalunya | 15/10/2010  RuralCat

Els productes de proximitat i les xarxes socials, temes claus del Tàstum 2010

L'edició de Tàstum d'enguany, que es celebra el dia 18 d'octubre, pretén oferir un espai de reflexió sobre les xarxes de proximitat i les potencialitats de les xarxes socials per al sector agroalimentari. Durant aquest tercer Fòrum Agroalimentari de Catalunya es lliuraran els PITA 2009, el Premi Jove Artesà Alimentari Innovador 2009 i els diplomes Mestres Artesans Alimentaris.

Detall del programa de Tàstum 2010.

 

En aquesta edició, el tema a debat és "Xarxes: productor i consumidor més a prop", on diferents experts en xarxes socials, web 2.0 i màrqueting alimentari debatran entre ells i amb el públic a través dels canals 2.0 que s’han obert (Twitter i Facebook) sobre el pes i la rellevància de les xarxes socials i com poden beneficiar el seu ús al sector agroalimentari i, concretament, al productor, sota la moderació de Jordi Cuatrecases, d’AECOC. Aquests experts són Ismael Prados, reconegut cuiner i comunicador que exposarà els diferents arguments als quals són sensibles els consumidors catalans; Ricard Espelt, comunicador web i soci-fundador de Redall Comunicació Web, explicarà com les eines 2.0 poden ser instruments clau de relació entre el consumidor i el productor; Roger Garba, de l’Institut Cerdà, exposarà les oportunitats que presenta la venta directa pel sector primari a Catalunya, i David Hughes, professor de marketing alimentari a l’Imperial College of London, que explicarà com els productes locals s’estan convertint en una tendència de consum.
 

PITA 2009 amb e-book inclòs

Amb motiu del tercer Fòrum Agroalimentari de Catalunya el DAR ha editat un e-book sobre els PITA 2009 que ofereix una informació detallada sobre els premis, els candidats i els guardonats, que en aquesta ocasió són Jordi Vilarrasa, amb el Premi a la Empresa Agrària, i Embotits Salgot, amb el Premi Agroindústria.
 
 

Premis Tàstum 2010

D'altra banda, es lliuraran els premis Tàstum 2010. Enguany el jurat ha decidit distingir amb el Premi Vinya i Vi de Producció a Josep Mª Albet, d'Albet i Noya, i amb el Premi Tàstum Vinya i Vi de Distribució i Comercialització al Celler de Gelida. En aquesta edició s'ha fet una menció especial a Ramon Roqueta, industrial vitícola de reconegut prestigi. Altres guardonats són Jordi Estadella, a títol pòstum, i la sèrie La Riera, de TV3.

A més a més, també es lliuraran el Premi Jove Artesà Alimentari Innovador 2009 concedit al pastisser barceloní Lluís Estrada i els diplomes a 26 Mestres Artesans Alimentaris 2007-2008, atorgats a nou pastissers, vuit forners, set cansaladers-xarcuters i dos xurrers.