FORMACIÓ | 20/09/2016  RuralCat

L'EA del Pirineu imparteix un curs per a formatgers israelians

Durant cinc dies, 21 formatgers d'Israel han pogut conèixer l'elaboració de formatges artesans tradicionals de Catalunya. El curs incloïa sessions pràctiques, explicacions teòriques, degustacions i visites a formatgeries.

Els participants en el curs sobre elaboració de formatges artesans, a Casa Mateu. Font: DARP

Els participants en el curs sobre elaboració de formatges artesans, a Casa Mateu. Font: DARP

L’Escola Agrària del Pirineu, situada al poble de Bellestar (l'Alt Urgell), imparteix cada any diversos cursos d’especialització en formatgeria. A finals s’aquest estiu ha organitzat un curs de cinc dies de durada sobre l’elaboració de formatges artesans catalans per a un grup de 21 formatgers israelians.

Els alumnes han pogut visitar diferents formatgeries i assistir a sessions teorico-pràctiques. Així, Salvador Maura, de la formatgeria Mas d’Eroles, els ha mostrat com fer un castellot i amb Patrick Anglade han fabricat dos tipus de formatge blau.

També han visitat la formatgeria-granja de Mas Marcè, i Mas Alba, on han après a fer el cremós, un formatge de creació pròpia d’en Martí Huguet.

Amb la Clara Ferrando, de Casa Mateu, han practicat el tou de casa Mateu i el Serrat, i a més han visitat el seu petit obrador.

L’EA Pirineu és una de les 14 escoles del Servei de Formació Agrària del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya. A més del cicles de formació de grau mitjà i formació eqüestre, imparteix diversos cursos d’especialització en formatgeria. Aquesta tardor estan programats un de tecnologia bàsica d’elaboració de formatges i un altre d’avaluació sensorial de formatges.